Det sier den lokale håndballtreneren Per Olsen. Midt i sesongen kom han tilbake i manesjen som assistenttrener til Ketil Lian for Harstads kvinnelag. Fredag satte han kursen for Steinkjer sammen med laget. Og mens håndballklubbens kvinner skal gå i gang med sin opprykkskvalik, jubilerer Olsen ved å runde 60 år på lørdag.

– Jeg vet jo hva jeg ønsker meg i 60-årsgave, sier Olsen, og hentyder til at Harstad Håndballklubbs kvinner rykker opp ved å bli blant de to beste. Motstandere er Melhus/Gimse, Charlottenlund og Bossekop.

Håndball i 40 år

60-årsdagen er ikke det eneste jubileet som Olsen feirer.

– Det er også 40 år siden jeg tråkket inn i Harstadhallen for å begynne med håndball her i byen. Først var jeg engasjert som spiller. Deretter var det etter hvert trenergjerningen som tok over.

– Dette er en livsstil og en lidenskap for meg. Og det må være noe med augustlufta. For i flere år har jeg sagt at jeg skal slutte som trener. Men jeg er her fortsatt, sier Olsen smilende.

40 år i manesjen er år som han ikke ville ha vært foruten.

– Det har jo utvilsomt vært artig. Spillerne har blitt som en utvidet familie for meg.

– Så er det noe med å gå inn her i Stangneshallen, sier Olsen, mens kvinnelaget gjør sine siste forberedelser.

Olsen er æresmedlem i klubben.

Spent trener

Den snart 60-årige treneren understreker at han har tro på at kvinnene er nasjonale 2.-divisjonsspillere neste sesong.

– Jeg har tro på jentene. Ellers hadde jeg ikke brukt min egen 60-årsdag på å se håndball på sidelinja i Steinkjer. Da hadde jeg heller vært hjemme for å feire dagen med venner, sier Olsen.

Ut over det har treneren litt vanskelig for å uttale seg om sjansene til laget.

– Vi er godt forberedt, og vet at vi spiller veldig god håndball på vårt beste. Men så er det også slik at vi ikke er kjent med hva det faktisk er vi møter. Trønder-håndballen har en tradisjon for å være knallsterk. Charlottenlund trenes eksempelvis av faren til håndballstjerna Sander Sagosen. Her er søstera spiller på laget. Likevel har vi ikke full kontroll på hva trønderne står for. Derfor er vi også spente på hva vi går til, sier Olsen.

NB! ht.no sender direkte fra kvalifiseringen i helga med sendestart lørdag klokka 10.00.

LAGLEDERE: Per Olsen og Ketil Lian står på sidelinja og skal disponere laget så godt i helgens kvalifisering at det blir nasjonalt 2.-divisjonsspill til høsten. Arkivfoto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø