Medkilas unge og uerfarne lag tapte hele 6-0 for Kongsvinger i en kamp hvor det ble enveiskjøring fra start til slutt. Medkilas seniorlag har en viktig kamp i Toppserien førstkommende søndag, noe som tvang klubben til å nedprioritere torsdagens kamp for juniorspillerne som spiller for A-laget. Medkila hadde ikke en eneste 19-åring med i troppen, noe trener Ted Pedersen mener ble utslagsgivende for størrelsen på resultatet.

- Nesten alle juniorene som spiller på A-laget ble spart. I tillegg mangler vi en fire-fem spillere som er opptatt med konfirmasjon og diverse, sier en skuffet Pedersen.

Imponerte

Landslagsspiss Naomi Griffin skåret fire mål i kampen og herjet til tider med forsvaret til Medkila. Spissens besluttsomhet og avslutningsegenskaper imponerte Medkila-treneren. - Man ser at hun er en klassespiss, innrømmer Pedersen.

Medkila hadde fortsatt troen på avansement i pausen, ettersom det bare var 1-0 til Kongsvinger på dette tidspunktet.

- Etter pause skulle vi prøve å gjøre livet surt for Kongsvinger, men når vi etterhvert må ta mer risiko og gjør en del bytter blir det vanskelig, konkluderer Pedersen.

Åpent sinn

Medkila hadde selvfølgelig håpet å nå lengre i turneringen, men var klar over at det ville bli en tøff kamp.

- Vi gikk inn med et åpent sinn. I NM må man ta kamp for kamp. Hvis man vinner er man videre og hvis man taper er man ute.

Pedersen og resten av trenerteamet ønsker Kongsvinger lykke til videre i turneringen. - Kongsvinger er et veldig godt lag. De har en to-tre landslagsspillere og en keeper som står fast i 1.divisjon. Vi ønsker dem lykke til, avslutter Pedersen.

DUELLER: Luna Torsfred (med ryggen til) og Malin Valland kjempet hardt tidlig i kampen på stillingen 0-0. Foto: William Larsen Nyborg