Spissen fikk tre av mulighetene da Medkila tapte 0-2 for Byåsen i serieåpningen i 1.-divisjon.

På stillingen 0-2 ble hun frispilt syv minutter før slutt. Skau satset på kraft og sendte ballen like over. Minuttet før slutt headet hun mot mål da Medkila hadde sitt sjette hjørnespark i kampen. Ballen ble klarert på streken og nærmest rett opp i lufta. Skau satte panna på kula en gang til, og for andre gang på få sekunder fikk Byåsen ballen unna ved egen strek.

– Jeg vet ikke om vi fortjente poeng, men det hadde vært artig med en skåring, sier Skau.

Våknet etter pausetale

I sin tiende sesong er hun omskolert til midtspiss. Tildigere har hun oftest spilt back.

– Dette er nytt for meg. Jeg er uvant med å være i situasjoner der jeg skal avgjøre. Det vil løsne, men fram til den første skåringen vil det være en viss spenning. Når den først kommer, vil skuldrene senke seg og forhåpentlig blir det lettere deretter, sier 27-åringen.

Den fjerde store sjansen hadde kantspiller Lotte Fikseth Fossem, men Byåsens målvakt fikk opp hendene i tide og stoppet skuddet fra 16 meter.

Disse mulighetene var alt Medkila hadde å by på, og alle kom i løpet av de siste 12 minuttene.

– Det tok tid før vi våknet. Første omgang var svak. Vi fikk en liten tale fra Roy (Berntsen, assistenttrener, vår anm.) i pausen. Han ba oss hente fram det vi har inne, gire opp noen hakk og kjempe med hjertet. Det klarte vi uten å få uttelling.

– Synd, men ingenting er avgjort etter første serierunde, sier Skau.

Hevet seg

Medkila lå under 0-1 til pause. En stikker bak Medkilas forsvar sendte Kristin Jørgensen alene med målvakt Hanne Larsen. Jørgensen feilet ikke en mot en.

Byåsen doblet da timen var spilt. Medkila hang ikke med på venstresiden i forsvar. Elise Nymo Johnsen fikk tåa på ballen og styrte inn 2-0 i duell med veteranstopper Line Anita Nermark.

Medkila gjorde grep, la om til en ekstra spiss og samtidig bare tre spillere i forsvar, og ble mer offensive i den siste halvtimen. Skåringene uteble.

Trener Margunn Haugenes syns ikke Medkila sto noe tilbake for Byåsen etter pause.

– Vi var ikke på i første omgang, tapte dueller og forflyttet oss ikke hurtig nok. Andre omgang var bra. Vi fikk opp intensiteten, vant flere dueller og skapte sjanser. Det ble et bedre trykk, men vi fikk ikke uttelling. Totalt sett fikk vi som fortjent, sier Haugenes.

– Vi må bare bygge videre på avslutningen og vite at der ligger lista. Klarer vi det skal vi hente godt med poeng.

Debutanter

Medkila hadde fem debutanter i søndagens kamp. Ida Nylund ble ved påsketider hentet opp til a-stallen fra rekruttlaget, og var et friskt pust på topp i de siste 20 minuttene.

– Jeg fikk beskjed om å løpe, gå i bakrom og stå på. Dessverre var jeg litt for rask og havnet i offside et par ganger, men vi presset på mot slutten og var nær uttelling flere ganger, sier Nylund, som ikke har noe imot å komme inn fra benken.

– Jeg er ung og nivået er høyt. Foreløpig har jeg ikke kapasitet til en helg kamp, sier hun.

TOK TAK: Mar­gunn Hau­ge­nes og Roy Berntsen tok tak i spil­ler­ne i pau­sen et­ter en slapp før­s­te om­gang, men må­le­ne ute­ble. Foto: Theodor Karlsen
DE­BU­TANT: Ida Ny­lund kom inn på topp, og Med­ki­la ble far­li­ge­re et­ter byt­tet og om­leg­gin­gen av for­ma­sjon. Foto: Theodor Karlsen