HARSTAD: For å en dag kunne nå sitt store mål på fotballbanen, har 12-åringen oppskriften klar. Hun skal i størst mulig grad bli tøffest mulig ved å spille fotball sammen med guttene.

- Slik det er nå spiller jeg fotball både på klubbens jente- og guttelag i 12-årsklassen gjennom hospiteringsordningen i Medkila. Den muligheten er jeg takknemlig for å få, sier Thode Hansen.

DRIVENDE: Erlend Vikholt Larsen (8) hadde godt driv forbi kjeglene under Medkilas fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik

I praksis betyr det at fotballjenta trener tre ganger ukentlig sammen med jevngamle gutter. Det tror hun er viktig for sin nivåmessige utvikling som fotballspiller.

– Spill med guttene gjør deg tøffere som fotballspiller. Samtidig er også tempoet en god del høyere når man spiller fotball med gutta, oppsummerer Thode Hansen.

Hun er også klar på at det ligger en god del treningsøkter og venter på henne før hun eventuelt klarer å nå sine mål.

– Treningsjobben man står foran er tøff den. Men det er en jobb som jeg er villig til å legge ned, sier 12-åringen som bekler backplassen på guttelaget og spiller midtbane- eller spiss sammen med jentelaget.

Ga gode råd

En av de som har lyktes med å gå opp den samme ruta fra aldersbestemt nivå til rollen som midtstoppersjef og naturlig midtpunkt i forsvarsleddet er Ida Fjordbakk. Hun kan se tilbake på flere sesonger med spill sammen med guttene i naboklubben Landsås før hun tok overgang til spill med Medkilas kvinner. Tirsdag møttes duoen på klubbens fotballskole. Thode Hansen var elev, mens Fjordbakk hadde rollen som instruktør.

– Hanne har potensialet til å bli god på fotballbanen, og har også lysten til å nå langt med fotballen. Så er det også slik at man må belage seg på å trene mye. Ikke nødvendigvis mest, men mye og godt. Jobben som man gjør i treningshverdagen er nok nøkkelen til å nå langt.

Hun legger også til at den indre drivkraften også bør ligge til grunn for å bruke tid og ressurser på å bli en best mulig fotballspiller.

– Man må kjenne på at fotball er gøy. Det må på mange måter føles verdt det å jobbe for å bli en best mulig fotballspiller. Selv kjenner jeg også på det. Å være en del av et fotballag er en ting. Så er det også noe fascinerende med dette spillet. Å være fotballspiller gir meg veldig mye tilbake, sier Fjordbakk til en lyttende Thode Hansen.

Fotballskole

I uka før skolestart var det en god del unge fotballspillere som var sugne på å tilegne seg ferdigheter og kunnskaper. Men dessverre ikke så mange at fotballskole-sjef Tom Marthinsen kunne si seg fornøyd med deltakerantallet.

– Vi er rundt 50 fotballspillere her i dag. Det er nok mindre enn vi hadde håpet på forhånd. Uansett har vi fått gode tilbakemeldinger på opplegget, og er fornøyd med å kunne levere god kvalitet på vår fotballskole i kjempefint fotballvær, sier Marthinsen.

TØFF: Frida Nordgård Larsen (11) gir alt i duellene under en av fotballskolens mange spillsekvenser. - Det er artig og utfordrende å spille mot guttene, sier den fotballglade 11-åringen. Foto: Ivar Hjelvik

Han understreker også viktigheten av at en klubb som Medkila står som arrangør av sin egen fotballskole.

– Å stå for en egen fotballskole faller naturlig for oss i kraft av at vi er kretsens største klubb. Å gi de unge et godt fotballtilbud er viktig for oss. Så er det jo også utrolig givende å kunne bivåne den idrettsgleden som vises fram av de unge under fotballskolen. For meg er det noe som virkelig gjør det verdt å nedlegge en god del dugnadstimer for, sier Marthinsen.

DRIBLER: Anna Torbergsen viste prov på gode ferdigheter under fotballskolen til Medkila. Foto: Ivar Hjelvik
INNSATS: Vebjørn Monsen fra HIL gir alt for å nå ballen først. Foto: Ivar Hjelvik
JUBEL: August Fjelltun (9) er i jubelrus etter sin scoring under dag to av Medkilas tre dager lange fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik
STRAFF: Lucas Bendiksens lag ble den tapende part i en av konkurransene. Straffen ble fem armhevinger og fem spensthopp. - Det overlever vi, sa Landsås-gutten etter avtjent straff. Foto: Ivar Hjelvik
KILKAM: Maria Norlunn (11) var en av flere deltakere på fotballskolen fra naboklubben i sør. Hun la ikke skjul på at hun trivdes godt på Medkilabanen. Foto: Ivar Hjelvik
SJEF: Tom Marthinsen var fornøyd med tilbakemeldingene på innholdet under årets fotballskole i regi av Medkila. Foto: Ivar Hjelvik