Kapteinen har heller ikke stilt krav om å få mer penger. Den sympatiske svensken tenker på klubbens økonomi.

– Jeg får videre med den samme kontrakten som jeg har hatt de siste to årene. Når jeg vet hvor kritisk klubbøkonomien har vært, og forsatt er, blir det for dumt å kreve mer penger, sier Risshall.

– Jeg har spilt for Vikings i fire år, og skriver nå under for en femte sesong. Vikings begynner etter hvert å føles som min klubb, akkurat som Sundsvall er moderklubben i Sverige, tilføyer Risshall.

Fornøyd

I Vikings-sammenheng var det en historisk begivenhet da Risshall signerte i går ettermiddag. Aldri tidligere har en spiller fornyet eller forlenget en avtale før sesongslutt.

– Jeg orker ikke lenger spillet mellom sesongene der man venter i det lengste for å presse ut litt ekstra av klubbene. Jeg trives i Harstad, vil spille her og er fornøyd med kontrakten. Da kan jeg like gjerne skrive under papirene med en gang, sier han.

Også daglig leder Eidar Andreassen er fornøyd med å ha på plass tidlige avklaringer, både i forhold til det sportslige og økonomien.

– Vikings blir alltid kritisert for å være sent ute. Nå har vi gjort avtaler med store samarbeidsavtaler, og spillerne begynner å falle på plass. For vårt lag er det fortsatt rundt tre uker igjen av sesongen, og forhåpentlig signerer flere spillere innen siste kamp er spilt, kommenterer Andreassen.

Hylles

Trener Tore Berset hyller sin kaptein. Berset mener Risshall er spesiell, og annerledes i positiv forstand.

– Han har utrolig stor omtanke for andre, og bryr seg ikke bare om seg selv. Når Björn sier at han tenker på klubbens beste, er det faktisk ikke bare ord, men noe han virkelig mener. Det er faktisk ganske uvanlig i en egosentrisk toppidrettsverden, sier Berset.

– Björn er en spiller som står mitt hjerte nært. Han respekterer trenerens avgjørelser, også om han selv blir skadelidende i forhold til spilletid. Han er en trener og klubbs drøm i måten han håndterer seg selv og andre. På banen er han en stor ressurs med sin erfaring og ro når det koker i kamp eller på trening, roser treneren.

Risshall snitter på 10,7 poeng (59,2 prosent uttelling totalt med 46,6 prosent på trepoengere og 62 prosent på topoengere), 2,91 returer, 0,7 poenggivende pasninger og 20,2 minutter på sine 106 kamper for Vikings i løpet av snart fire sesonger.

oak@ht.no - 911 01 861

Björn Risshall signerer ny ettårsavtale med Vikings Foto: Øyvind Askevold Kaarbø