Eriksens forslag kom i kommunestyrets budsjettmøte torsdag. Det går ut på at næringsfondet kommunen skal vedta støtte til Vikings.

– Dette forslaget kom fra meg etter en samtale med Harstad Vikings styreleder Ivar F. Hagenlund onsdag kveld. Vikings har tidligere søkt om 100.000 kroner, og det er i den størrelsesordenen vi ser for oss kommunal støtte, sier ordføreren, som legger til at han med dette utspillet svarer på torsdagens leder i Harstad Tidende, der det ble ønsket at han skulle ta tak i saken.

– Dette er et godt bidrag.

Kan stoppes av hjemler

Det som kan forpurre forslaget i kommunens næringsfond er om det finnes noen lover og regler som sier at det ikke er mulig å støtte et idrettslag i en slik situasjon. Som Harstad Tidende omtalte torsdag skal Vikings ha et møte med alle støttespillere og andre interesserte mandag.

– Først og fremst skal jeg og Andreas Isachsen stille på mandagens møte der vi skal se hvordan det ligger an økonomisk for klubben. I løpet av få dager etter dette skal det være et møte i utvalget for samfunn, næring, kultur og miljø der Isachsen er leder. Næringsfondet blir disponert av disse, og de skal også finne ut om det er hjemmel for noe slikt.

Eriksen understreker at det er svært viktig at Harstad Vikings blir berget.

At dette setter en presedens for andre idrettslag- og enkeltutøveres senere økonomiske kriser vil ikke ordføreren gå med på.

– Dette er en helt spesiell situasjon, og den må vi løse, sier Eriksen.

Ble nedstemt

I torsdagens budsjettbehandling foreslo Kari Anne Opsahl (Ap) å gi klubben 250.000 over det ordinære budsjettet, noe som ble nedstemt.

– Det var svært skuffende. Jeg får bare håpe at vi kan bidra til å berge klubben, sier Opsahl.

Glad for signaler

Styreleder i Harstad Vikings, Ivar Hagenlund er glad for de positive signalene fra politisk hold.

– Dette er gledelig. Jeg tror Vikings er viktig også for Harstad kommune. Det er helt tydelig at det er en vilje i byen til å berge klubben, og det setter vi stor pris på, tillegger Hagenlund.

Hvor mye mener du kommunen bør bidra med?

Helge Eriksen, ordfører i Harstad, synes Arbeiderpartiet skal roe seg litt ned og tenke seg om. Foto: Børge Hoseth