Johansen tok overgang til BK 9000 etter Harstad Innebandyklubbs nedrykk fra eliteserien i fjor. Siden høsten spilte han for BK 9000, men onsdag kveld var han tilbake i blått da Harstad slo klubbens eget andrelag 15-0 i 2.-divisjon. Johansen skåret fem mål og hadde tre målgivende pasninger. Vingen skal kjempe for at Harstad rykker opp på utlån ut sesongen.

Til helga spiller Harstad bortekamper mot BK 9000 lørdag og TSI søndag. Johansen får kun spille mot TSI. Etter det Harstad Tidende erfarer er en del av utlånsavtalen at Johansen ikke skal spille mot BK 9000 i utlånsperioden.

Det bekreftes av BK 9000-leder Stig Normann.

– Det var et krav fra vår side for å gå med på å slippe Rune tilbake. Vi har egentlig ikke lyst til å gi avkall på en så god spiller når han først er hos oss, sier Normann.

BK 9000 har ingen intensjoner om å blokkere for et ambisiøst Harstad.

– Vi ønsker å bidra med vårt når Harstad skal prøve å rykke opp til eliteserien igjen, og vi forstår at de vil ha Rune på laget, sier Normann.

Sportslig leder Nicolai Christensen i Harstad ønsker ikke å kommentere avtalen. Det har ikke vært mulig å oppnå kontakt verken med Rune Johansen for kommentar.

Johansen må lørdag nøye seg med kamp for rekruttlaget før han søndag er tilbake på førstelaget når TSI er motstander.

Onsdag kveld var også Tuomo Manninen tilbake for første gang siden seriestart. Finnen slo til med hele fem mål og seks målgivende pasninger.