Syklisten fra Harstad Cykleklubb har satt sitt preg på toppsjiktet av resultatlista under konkurranser i hele Nord-Norge. Derfor har han også et betydelig håp om å være med å kjempe når de lokale syklistene stiller seg opp bak proffene og legger ut på sin konkurranse kort tid etter at proffene legger ut på sin førsteetappe over 213,5 kilometer som har start- og målgang i Harstad.

- Dette blir helt spesielt. Trolig vil dette bli den eneste gangen i livet hvor vi får sykle for en nedstengt by hvor det forhåpentlig er fullt av tilskuere som heier oss fram. Vi lokale syklister er jo ikke vant til å se folk langs veiene når konkurrerer, sier Storeng.

Satser på pall

Mens proffene er ute og sykler i løypas ytre del, skal lokale syklister - med påfyll av 10-12 syklister utenfra - kjempe om seieren i løpet som går over fem runder som hver er åtte kilometer.

- Har du sjansen til å kjempe om seieren?

- Det kan skje. Er vi tre-fire stykker igjen med et par hundre meter igjen til streken, kan mye skje. Avslutningen med spurt i motbakke er interessant. Men jeg er nok ikke den heteste favoritten her. Forhåndsmålet er å hente hjem en pallplass, sier Storeng.

Han drar fram andre enn seg selv om han skulle sette penger på hvem som vinner løpet.

- Bjørn Anders Johnsen henviste meg til andreplassen under helgas sykkelritt i Lofoten. Han er nok den aller heteste seierskandidaten. Så er også Harstad Cykleklubb-kollegaen Ørjan Bohinen - som kan vise til tredjeplass fra årets Lavkaritt - en sterk rytter. Det gjelder også junioren Torbjørn Furu - som ble treer i årets Border Crossing Challenge (BCC), sier Storeng, før han utdyper:

- Her står opplevelsen i sentrum. Dette vil vi huske for resten av livet.

- Norsk Harstad-seier

Harstad-syklisten tror også på at det blir en nordmann som klatrer opp øverst på seierspallen under førsteetappen. Men det er han mer skeptisk til når finalen er historie i Narvik og sammenlagtseieren skal deles ut.

- Både Aleksander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er spurtere i verdensklasse. De blir nok vanskelig å gjøre noe med opp Skolegata. Sammenlagt tror jeg på at andre tar seg av den. En som var sterk på klatreetappene under Tour de France var MTN-Qhubekas Louis Meintjes. Han kan være et spennende tips i sammendraget.