Juryen har valgt ut en svømmer, et fotballag, en bueskytter og en langrennsløper som kandidatene til årets idrettspris. Den deles i år ut for 31. gang. For 3. år på rad som et samarbeid mellom Harstad Sparebank og Harstad Tidende. Du kan velge mellom Maria Danielsen Altmann fra Harstad Svømmeklubb, Medkilas Idrettslags toppserielag i fotball, Christoffer Furnes fra Tinden Bueskytterklubb og Martin Mikkelsen fra Medkila Skilag.

Folket avgjør

Juryen har bestått av leder Knut Bjørklund, samt assisterende banksjef Frank Kulseng i Harstad Sparebank og sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende. De har mottatt over 70 forslag på 20 kandidater. - Vi har funnet fire kandidater, som alle vil være verdige vinnere. Finalen avgjøres av en folkejury gjennom en sms-avstemning. Fagjuryen har ikke lenger noe å si for den endelige avgjørelsen, sier Knut Bjørklund.

Avtemmingen starter ved midnatt 26. november og pågår til klokka 18.00 fredag 13. desember. For en av de fire kandidatene blir det en lykkedag. Det er altså opp til Harstad Tidendes lesere å avgjøre hvilken av kandidatene som skal vinne 50.000 kroner, samt få diplom og krystallvase som evigvarende minne.

Se videoen for juryens begrunnelse og presentasjon av de nominerte. Framover får du se egne videoportrett av utøverne på vår nettside. Les også tirsdagens papirutgave for mer om konkurransen..

Slik stemmer du

Send kodeordet HT IDRETT og tallet på din  kandidat på SMS til nummer 2399 for å stemme (5 kroner per melding).

1. Maria Danielsen Altmann, svømmer

2. Medkila ILs kvinnelag, fotball

3. Christoffer Furnes, bueskytter

4. Martin Mikkelsen, skiløper