Sjansen for lynkarriere har aldri vært større

Michael Wikestad Pedersen fullførte 14 fotballkamper på 21 dager. Han vil gjerne dele på jobben og gledene ved den med andre.

STÅR PÅ: Her er seks av dommerne som har hatt det ekstremt travelt i høst. Marius Wikestad Pedersen (t.v.) og Michael Wikestad Pedersen fra IF Kilkameratene. I bakgrunnen fra venstre: Håkon Rinaldo (Grytøy IL), Runar Morgenlien Killi (Kvæfjord IL), Simen Albrigtsen Eilertsen (IF Kilkameratene), Edvard Tanawat Johannessen (FK Landsås).  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Det er dommerkrise både i Hålogaland og i deler av Fotball-Norge for øvrig. Kamper spilles uten fullstendige trioer med fløyte og flagg, og i enkelte tilfeller er det ikke autoriserte kampledere som må utføre jobben.

Michael Wikestad Pedersen kjenner utfordringen på kroppen. Han må i likhet med tvillingbror Marius og andre lokale dommere oftere i aksjon enn det som er tilrådelig. Det gir liten tid til trening og restitusjon. Mens fotballspillere har kamp 1–2 ganger i uka, må dommere til pers fire-fem ganger i de travleste ukene.