Mellem Tyr er blant landets beste 5-åringer: Verdig arvtaker

Mellem Tyr tar opp arven etter sin far i løpsbanen.

ARV: Benedicte Bjørnstad (t.v.) kan nå nyte de gode genene til Tone Pettersens Myr Faksen. Myr Faksens sønn, Mellem Tyr, har vist strålende saker i løpsbanen, og har seilet opp som prinsen til den nordnorske trav-kongen. 

sport

Myr Faksen er nemlig det nærmeste Nord-Norge har vært en trav-stjerne på kaldblodssida. Gjennom en lang karriere i løpsbanen har hesten reist land og strand rundt, pluss noen ganger over landegrensene for å vise fram sine kvaliteter. Det har gjort han til en nordnorsk reklamehest. I konkurranse med de aller beste har hesten vist at han duger mot eliten over år. Det vises også på grunnlaget. Den nå 13-årige hesten står med et grunnlag på 4.376.277 kroner. Nå er Harstad velsignet med hans gener. For i sønnen Mellem Tyr har Benedicte Bjørnstad fått fram en hest som man virkelig kan heve øyenbrynene av. For 5-årige Mellem Tyr har status som en av landets beste i sin årsklasse.

– Det er en drøm å kunne ha en hest som det går såpass bra med, sier Benedicte Bjørnstad om hesten, og får støtte av oppdretter, Tone Pettersen: