Skal arrangere fotballfestival for jenter

Hålogaland Fotballkrets får 100.000 av Equinors nye støtteordning for gode tiltak til barn og unge. For pengene skal det arrangeres jentefotballfest på en rekke steder i Hålogalandsregionen.

DUELL: Nabooppgjøret mellom SOIF og Grovfjord/Santor i sommer. Her er der Ingrid Utnes som fosser fram og prøver å komme forbi Lovna Gerhardsen. Jentene får ekstra oppmerksomhet i høst av fotballkretsen.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Det melder daglig leder Daniel Kvile i Hålogaland Fotballkrets i en pressemelding.

– Tema for søknadsrunden var samarbeid, forteller Anne-Mette Fjærli, kommunikasjonsleder i Equinor.

– Vi falt for et samarbeid på tvers av regionen og fylkesgrensen, og med mange klubber involvert. Dette er et veldig bra tiltak som vi er glade for å kunne støtte.

Sliter med frafall

Hålogaland Fotballkrets består av 62 klubber fordelt på de fire sonene Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms. Et flertall av klubbene er drivkraften i sitt lokalmiljø.

– Vi sliter med frafall, spesielt på jentesiden har vi få lag, sier daglig leder i Hålogaland Fotballkrets Daniel Kvile, som derfor er veldig glad for støtten.

Pengene skal brukes målrettet til å arrangere Jentefestivalen, hvor målgruppen er jenter mellom 6 og 106, selv om Kvile nok forventer at majoriteten er i det nedre kvartil.

– Vi har spesielt få i alderen 20–40 år og generelt ser vi at mange jenter velger bort fotballen. Dette prosjektet er et samarbeid om å få med enda flere jenter, som aktive utøver, dommere og som trenere.

9. oktober i Harstad

Jentefestivalen er en serie for jenter i alderen 6–10 år og planen er å arrangere disse turneringene årlig. I 2021 håper vi å starte med 8 turneringer spredt rundt i kretsen, forteller Kvile.

Leknes FK og Svolvær IL er først ut, de har allerede over 50 påmeldte hver til Jentefestivalen førstkommende helg. Medkila IL vil ha sitt arrangement 9. oktober. Også Sortland IL har sin dato klar: det blir den 6. november.

Støtteordning

– Vi fikk inn rundt 2.400 søknader i vår og juryen hadde en tøff jobb med å vurdere hvilke tiltak som skulle gå til topps, forteller Fjærli.

16 organisasjoner mottok vårt høyeste støttebeløp på 100.000 kroner hver, og 144 tiltak har mottatt 10.000 kroner hver. Tildelingene er fordelt over hele landet og representerer en enorm bredde innenfor det frivillige Norge.

– Det er forresten enda noen dager igjen av høstens søknadsrunde som avsluttes 30. september, sier Fjærli.

Neste mulighet er i april 2022.