Lokale prinsesser fikk råd og veiledning fra ei ekte skytterdronning: – Jeg måtte jo opp for hilse

Det manglet ikke på høythengende titler under helgas skyttersamling på Heggenkollen.

DRONNING: Katrine Lund ble skytterdronning under Landsskytterstevnet. Sist helg var hun i Harstad og holdt motivasjonsforedrag for "Prinsæsselaget". Fra venstre: Elin Sareussen Vang, Merethe Heide, Kamilla Lian, Vibeke Arnesen og Hanne Amalie Hanssen.  Foto: Ivar Hjelvik

sport

For det var ingen tvil om at Det Frivillige Skyttervesen (DFS) hadde engasjert på øverste hylle når det kom til instruktørkorpset. For blant dem som skulle sørge for det faglige innholdet under samlingen, som i år ble lagt til Harstad var Katrine Lund. Hun er absolutt kjent for å holde nervene under kontroll når det gjelder som mest. Tilbake i 2017 var det hun som stakk av med den aller gjeveste tittelen da hun vant Landsskytterstevnet, og derfor ble skytterdronning av året.

– Jeg måtte jo opp for hilse på de lokale prinsessene her oppe, sier Lund, og refererer til Trondenes Skytterlags kvinner i «Prinsæsselaget». For det er spennende å se hva de får til for tida. De er jo landskjente prinsesser, sier Lund.