Skal skape den største turneringen nord for Trondheim

Harstad-klubber forener krefter for å skape noe stort, både sportslig og for byen. Fredag ble planene lansert for Harstad Profileringspool.

Spillere fra HIL, Kilkam, Medkila og Landsås, som er klubbene som står bak den nye storsatsingen. Planene er å lage ei gedigen turnering i juni neste år. Fra venstre: Jayden Fallah, Benedicte Torbergsen, Martine Nytræ Halland og David Nyhus.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

I juni neste år skal det skje. Da tas første avspark for ei ny fotballturnering i Harstad i regi av IF Kilkameratene, Medkila IL, FK Landsås og Harstad IL. Den er bevisst lagt til første uka i feriene for barn i skolealder, og dermed i tilknytning til Festspillene i Nord-Norge.

Klubbene er i en aktiv planleggingsfase. Allerede i juni var de kommet så langt at de turte slippe nyheten, og fredag morgen fikk Harstad Profileringspool en presentasjon. For klubbene blir det viktig å få næringslivet med på laget i en oppbyggingsfase.