Høyaktuell for å delta i Paralympics

Harstad får etter alle solemerker sin første paralympics-deltaker på mange år etter Ida-Louise Øverlands bragd lørdag.
sport

Under senior-EM i Polen sto 17-åringen på startstreken i finalen på 100 meter var hun fullstendig klar over at hun hadde en Paralympics-billett innen rekkevidde. Etter 12,97 i semifinalen, var sprinteren kun fem hundredeler fra å løpe under det såkalte «High Performance-kravet» på friidrettens formel 1-øvelse. Likevel var det hevet over enhver tvil at hun var nødt til å levere sitt livs beste løp på distansen. Og i en EM-finale, med Europas aller beste konkurrenter på startstreken, måtte Øverland levere sin aller beste 100-meter noensinne for å være godt i rute til å kunne oppleve sitt første paralympics som 17-åring. Og det var nettopp hva hun gjorde. Hun samlet seg mesterlig, og leverte sin beste sprint noensinne. Da klokka stoppet på 12,90 i finalen, var hennes beste 100-meter i friidrettskarrieren et faktum. Samtidig hadde Øverland løpt to hundredeler raskere enn paralympics-kravet.

– Dette var en helt ekstatisk opplevelse. Denne 100-meteren trumfer helt klart den svake 200-meteren tidligere i mesterskapet , sier Øverland bare minutter etter at hun har levert sitt livs 100-meter.