– HIL er favoritter, men Landsås må gjerne forsøke å utfordre

Ole-Martin Linaker håper ikke på at 3.-divisjon sees på som det lokale himmelriket i fotballsammenheng.

SPENT: Ole-Martin Linaker har størst tro på at HIL er sterkest i byduellen under årets 4.-divisjon, men håper samtidig at man sitter på ambisjoner som tar harstadfotballen på herresida lenger enn til nasjonal 3.-divisjon. Arkivfoto: Ivar Hjelvik 

sport

Det sier Medkila-lederen, som var trener for HIL da de i sin storhetsperiode med spill på nest øverste nivå tilbake i 1996 og 1997-sesongen. Senere har han også en lang rekke av sesonger som trener for Medkilas kvinnelag. Siden har han vært sportslig leder for kvinnesida i Medkila. Oppsummerer man fotball-cv-en er den ensbetydende med at Linaker har en mannsalder bak seg med roller i lokalfotballen. Nå er han spent på det som etter hvert venter når koronasituasjonen forhåpentlig slipper litt opp.


– Nå er stafettpinnen ledig

– Harstadfotballen er på et katastrofalt lavt nivå. Og spør du meg, så ligger veien åpen for alle klubber som ønsker å ta posisjonen som byens ledende fotballklubb.


– Det er ingen klar ener i Harstad for øyeblikket. Derfor er det opp til Jim Johansen og Landsås å vise at han har rett når han sier at det er mulig å overta stafettpinnen som byens beste lag. For meg framstår HIL som favoritter i årets 4.-divisjon. Men Landsås må gjerne forsøke å utfordre om posisjonen på toppen.