–Fotballklubbene bør gå sammen i stedet for å sprike i alle retninger

To av HILs generalsponsorer er konkurrenter i næringslivet, men er skjønt enige om at et felles løft er veien å gå.

DEBATT: Er HIL, her ved Thomas Skoglund Winstad, fortsatt på tronen i fotball for menn i Harstad, eller er tiden inne for å gå stafettpinnen videre? To av byens banksjefer mener fotballen må bestemme seg for å løfte sammen.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

I de siste ukene har det vært en lokal debatt om tronen som byens lokomotiv i fotball for menn. Den oppsto etter et utspill fra tidligere HIL-spiller og norgesmester med Strømsgodset, Jim Johansen, som mener stafettpinnen er ledig ettersom både HIL, Landsås og Medkila befinner seg på samme nivå. Ifølge Johansen står ikke lenger Landsås sportslig tilbake for HIL.


– Nå er stafettpinnen ledig

– Harstadfotballen er på et katastrofalt lavt nivå. Og spør du meg, så ligger veien åpen for alle klubber som ønsker å ta posisjonen som byens ledende fotballklubb.


– Klubbene må bestemme seg

Denne delen ønsker ikke banksjef Mona Slåtto Olsen i Sparebank1 Nord-Norge kommentere direkte. Hun har likevel en oppfordring.