– Motivasjon nummer én er innsamlingen til sykler. I bonus får man en vektreduksjon på 300 gram

– Før vi egentlig hadde begynt, var målet nådd.

TRIO: Robert Søvik (t.v.) og Lasse Lillegård Løtveit er godt i gang med å oppsøke turgleden, og å bruke den til noe fornuftig. Sammen med tredjemann, Ken Rune Berg, ønsker de at deres turer skal sørge for at Harstad Sykkelpark får sin egen park med sykler til fri anvendelse for barn og unge. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Det var trekløveret Robert Søvik, Lasse Lillegård Løtveit og Ken Rune Berg om det faktumet at 9 millioner kroner var samlet inn til sykkelparken på en liten uke. Men trioen var ikke helt fornøyde med at pengene til sykkelparken var samlet inn på null komma svisj. Derfor har de selv også presentert et opplegg som skulle tjene til samfunnets beste.

– Vi har brukt sykkelinstallasjonen som motivasjon for å komme oss ut på tur, og å holde oss i form. Derfor utfordret vi privatpersoner som næringsliv til å betale penger inn til sykkelklubben for hver tur som vi er ute på i denne niukersperioden. Det er penger som vi ønsker at skal brukes til innkjøp av sykler i sykkelparken, som skal stå til fri disposisjon for alle som vil benytte seg av dem. Eksempelvis skoleklasser eller barn som ikke har råd til sin egen sykkel, forklarer Søvik, før han kvikt blir fulgt opp av Lillegård Løtveit: