Starter bedriftsstafett. Ansatte skal gå inn penger for sykkelparken

De ansatte i revisjons- og konsulentfirmaet går foran. Målet er å traske inn mest mulig penger til byggingen av sykkelparken.

GÅR I GANG: Styreleder Rita B. Andreassen i ES Revisjon tar med Tone Ulvang på tur. Om de ansatte er spreke, gir det penger til Harstad Sykkelpark, noe nestleder Jan Inge Hansen og styreleder Bjørn Tore Woll setter pris på. 

sport

I løpet av ni uker skal harstadværinger sørge for å gå inn ni millioner kroner for videreutviklingen av Harstad Sykkelpark i Blåbærhaugen.

Samfunnsløftet til Sparebank1 Nord-Norge gir millionbeløpet dersom lokalbefolkningen i snitt går 200 turer i uka, totalt 1.800 turer i løpet av ni uker.


Banksjef Mona lover 9 millioner til sykkelparken hvis befolkningen går ut på tur

Bolyst, verdiskapning og folkehelse ligger til grunn for den nest største tildelingen fra Samfunnsløftet noensinne. Nettopp folkehelse vil avgjøre hvor mye penger sykkelparken får.


Aksjonen startet sist lørdag. En av de rundt 800 personene som tok turen i løpet av helga var daglig leder Sveinung Karlsen i ES Revisjon. Han lot seg begeistre, og noen kjappe telefonsamtaler senere er en bedriftsstafett innledet.

– Vi gir 1.000 kroner per ansatt som går minimum fem turer i løpet av perioden. Samtidig utfordrer vi andre bedrifter til å gjøre det samme til inntekt for Harstad Sykkelpark, sier Karlsen.


I pengegalopp for sykkelpark

– Dette blir tungt! Men også verdt det.


– Sprek gjeng

Styreleder Rita B. Andreassen i firmaet tar utfordringen.

– Det første turmålet, TV-tårnet, er i nabolaget mitt, så jeg skal ta turen for å registrere meg. Jeg hadde tenkt å gjøre det uansett, sier Andreassen.

Tone Ulvang er blant de ansatte som hiver seg i vinterskoene og blir med.

– Jeg tror vi får med hele firmaet. Vi er en over gjennomsnittet sprek gjeng på kontoret. Dette er et kjempebra tiltak fra bedriftens side. Jeg liker å være aktiv, og nå får jeg enda en god grunn til å være det, sier Ulvang.

Rita B. Andreassen og Tone Ulvang håper de kan inspirere andre bedrifter til en stafett for sykkelparken.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Hun håper flest mulig bedrifter stiller opp.

Det tror ikke kollega Andreassen blir vanskelig å få til.

– Normalt er bedrifter i Harstad ganske lett å be. Vi setter i gang og håper vi kan sende stafettpinnen videre slik at flest mulig går inn penger til å videreutvikle sykkelparken, sier Andreassen.


– I Harstad får vi det til, og det er litt vanskelig å si for meg som narvikværing

Styreleder Bjørn Tore Woll kan knapt tro at telleapparatet forteller sannheten.


Ikke fullfinansiert

Nestleder Jan Inge Hansen i Harstad Cykleklubb sier mottakelsen på kampanjen igangsatt av Samfunnsløftet har vært utrolig god.

– Nå får vi i tillegg dette fantastiske initiativet. Det handler jo om mer enn de ni millioner kronene fra Samfunnsløftet. Vel så viktig er å slå et slag for folkehelsa. Bedriftsstafetten dekker begge deler, sier Hansen.

Onsdag kveld klokka 19.30 var allerede turer for 7,5 millioner kroner registrert.

– Selv om vi når ni millioner, vil ikke sykkelparken være finansiert. Vi skal lage sosiale områder, asfaltere og forskjønne. Alle tilskudd bidrar til å utvikle parken videre, sier han.


Sykkelparken kan ferdigstilles: Dette skal på plass i 2021

Et skikkelig samfunnsløft gir en sykkelpark i verdensklasse.


Selv om taket fra Samfunnsløftet på 9 millioner kroner ser ut til å bli nådd langt raskere enn forventet, tror han harstadværingene vil fortsette å gå turer.

– Jeg skal ikke røpe for mye, men kan love at kampanjen vil gå i ni uker selv om pengene samles inn tidligere. Ting vil skje for at kampanjen skal rulle videre, sier han.

Engasjementet fra omgivelsene er rørende, sier Hansen.

– Tirsdag formiddag var en førsteklasse fra Bergseng skole på TV-tårnet og registrerte seg der. Barna er fremtiden vår, og det er nettopp dem vi bygger for i Blåbærhaugen, sier Hansen.

Sykkelklubben vil administrere bedriftsstafetten.