I pengegalopp for sykkelpark

– Dette blir tungt! Men også verdt det.

TÅRNJENTER: Brage Trondenes 14-årsjenter tok løpeturen fra Sama til TV-tårnet på strak arm. Det var Harstad Cykleklubbs representanter ydmyk og takknemlig for. Bak fra venstre: Silje Gry Hanssen (HCK), Therese Frivåg Lund (HCK), Silje Nilsen Halvorsen, Vilde Hansen Lorentzen, Jenny Lossius, Ida Haugsmark og Maria Salberg. Foran fra venstre: Silja Ornum, Ingrid Ness, Frida Storhaug og Dina Eggen Valle. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Klokka er ti på tre lørdag formiddag. Ekstremværet Frank har nettopp tatt med seg det aller meste av sine vindkast og roet seg kraftig ned. Igjen sto man med en krystallklar vinterdag, hvor kvikksølvet har krøpet godt nedover termometeret. På mange måter en vanlig vinterdag i Harstad.

Men på parkeringsplassen ved dagligvarebutikken på Sama, begynner det å samle seg opp en gjeng med tenåringsjenter. Felles for dem alle er at de er fotballjenter fra nordsida av byen. Til daglig er det på fotballbanen de hører hjemme, nærmere bestemt hos Brage Trondenes jenter 14. De er alle godt skodde, og gjør seg klare for helgas treningsøkt. Det er av det spesielle slaget for dagens ni frammøtte.