Kilkameratene tester produksjon av kunstsnø nå:

–Vil ha kanon-kunnskap

– Kunnskapen som vi nå ønsker å skaffe oss kan få stor betydning for vår videre vei som arrangører av langrennsfester i framtida.

TEST: Den mobile snøkanonen bleavfyrt i Kilbotn 17. januar for to år siden med utleiefirma, lokale ildsjeler og leder i samarbeidsklubbene Kilkam, Medkila Skilag og Harstad Alpinklubb til stede. Fra venstre: Styreleder Finn Håkon Jørstad i Kilkam, ildsjelene Helge Iversen og Tormod Johnsen, styreleder Jon Arne Torbergsen i Medkila Skilag, Erik Reinholdsson fra Techno Alpin og daværende styreleder Trond Viggo Opdal fra Harstad Alpinklubb. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Det sier Kilkameratenes leder, Finn Håkon Jørstad, etter at klubben de siste dagene har fått fraktet snøkanonen, som de som en av tre klubber i Harstad Snøkanonsamvirke er deleier i, fraktet til Kilbotn skistadion. Siden fredag har de prøvd å produsere kunstsnø med kanonen, men uten å lykkes.

– Ifølge langtidsvarselet har vi tida fram til helga til å se hva vi kan få produsert i denne sammenhengen. Da gjør trolig mildværet sitt til at forholdene ikke ligger til rette for en produksjon av snø, sier Jørstad.