Nå er det offisielt: Ida-Louise spurter videre på landslaget

Friidrettsforbundet satser videre på Harstad-jenta Ida-Louise Øverland.

UTTATT: Ida-Louise Øverland får fornyet kontrakt og tillit på paralandslaget i friidrett. 

sport

Allerede i september, da Øverland vant gull i hovedmesterskapet, og sikret sin andre NM-tittel for året, var innstillingen at 17-åringen skulle få fornyet tillit. Øverland var på a-landslaget og i satsingsgruppa mot Paralympics i Tokyo for første gang i år.

Torsdag ble uttaket offisielt.


Vant gull i parafriidrettens første NM: - Artig å være med i et mesterskap sammen med de store profilene

Foran øynene på en verdensmester sprintet Ida-Louise Øverland inn til tidenes første NM-gull på 100 meter for en parautøver.


Friidrettsutøveren fra IK Hind er med videre sammen med Salum Kashfali og Ida Yessica Nesse. De får selskap av Vegard Dragsund Sverd, som rykker opp fra b-landslaget på grunn av sterke resultater i år.

– Dette er vårt prioriterte a-landslag, som består av utøvere som presterer på høyeste nivå i sine klasser, melder friidrettsforbundet.

Øverland har nedsatt funksjon i en arm. Sprinterens personlige rekorder er 12.91 og 27.21 sekunder på henholdsvis 100 og 200 meter. Hun vant gull i NM både innendørs og utendørs i år. Sesongen internasjonalt utgikk. I fjor tok Øverland to sølv og en bronse i junior-VM, og debuterte i senior-VM.