16 måneders skademareritt er over: Sigrun om den lange veien tilbake

– Jeg husker at dommeren kom bort til meg for å spørre om jeg trengte hjelp. Hjernen sa nei, men alt jeg fikk fram var ja.

VEN­TE­TID: Sig­run Li­na­ker Dyb­vik er en­de­lig til­ba­ke på ba­nen 16 må­ne­der et­ter at hun rev av kors­bån­det mot Snøgg tid­lig i mai 2019. 28-år­in­gen har job­bet hardt for at hen­nes kne skal bli hund­re pro­sent re­sti­tu­ert. Foto: Ivar Hjel­vik 

sport

Vi skriver 5. mai 2019. Medkilas spiller kamp mot bunnlaget Snøgg på Notodden. For Medkilas del starter det lovende. Emilie Dahl har allerede satt en ball i nota etter bare tre spilte minutter. Men fem minutter senere går det galt. Det ser imidlertid ikke ut som en vanlig kampsituasjon når Sigrun Linaker Dybvik skal slå en pasning ut mot kanten, og blir samtidig presset av motstanderens kantspiller. Det går galt. Medkilas venstreback går ned for telling med det som ser ut til å være en vridning.

– Den første innskytelsen var at jeg bare skulle hjelpes ut på sidelinja for å komme meg litt. Men mens smerter vanligvis bare avtar, ble dette stadig mer smertefullt, erindrer Linaker Dybvik.