Se den omdiskuterte handsen på nytt: – Var aldri redd for å få straffe imot

- Helt ærlig, ingen feil ble gjort, sier tidligere Medkila-spiller Maria Hustad etter sin skuddblokkering seks minutter før slutt.

Medkila ropte på straffespark da Ida Fossems skudd ble blokkert seks minutter før slutt. Se den omdiskuterte situasjonen her.

sport

Situasjonen i 16-metersgården til Hønefoss ble søndagens snakkis på Harstad stadion. Ble Medkila snytt for straffespark og dermed en stor mulighet for å utligne til 2-2?

Video og reprise i sakte film ser du i bilderamma over.

– Hånd inntil kroppen

Det var tidligere Medkila-spiller Maria Hustad som stormet fram for å blokkere skuddet fra Ida Fossems fot.

– Slik jeg husker situasjonen, hadde jeg hendene ute da jeg løp fram for å komme i press, men trakk hånden til meg foran magen da ballen traff. Det kan være at ballen kan ha vært borti hånden jeg holdt inntil kroppen, sier Hustad.

Medkila-spillerne var ikke i tvil om at det skulle vært blåst for hands. Hustad mener derimot at det ville vært feil.

– Jeg var ikke redd for at dommeren skulle blåse, helt ærlig, ingen feil ble gjort. Jeg reagerte ikke på at spillet gikk videre, sier Hustad.

Etter å ha sett videoen tilføyer Hustad:

– Slik jeg ser og opplevde det, traff ballen meg i brystet, ikke i hånda. Dommeren sto meget godt plassert og så også det.

VANT: Hønefoss og Maria Hustad tok med seg alle tre poengene etter 2–1-seieren over Medkila.  Foto: Andreas Isachsen

– Må være konsekvent

En som derimot reagerte på at spillet gikk videre var Tommy Myrland, ekspertkommentar for ht.no under den direktesendte kampen.

– Utrolig. Når du ser hva som ble dømt for i første omgang, er det en soleklar hands, uttalte Myrland.

Han refererte til en situasjon før pause. Da fikk Hønefoss frispark utenfor 16-meteren etter at en ball ble skutt opp i hånden til Medkila-backen Silje Johansen.

– Du må være konsekvent. Er du dommer, må du dømme det samme begge veier. Er det innenfor eller utenfor 16-meteren, så dømmer du hands, uttalte Myrland.

Streng stemme

Medkilas assistenttrener Roy Berntsen var såpass oppgitt over dømmingen at han snakket på seg et gult kort fire minutter etter situasjonen i Hønefoss-feltet. Berntsen mener videoklippet viser at han hadde rett.

- Soleklar straffe. Da var det ikke uten grunn at jeg var litt streng i stemmen mot dommeren. Jeg fikk jo et fortjent gult kort, sier Berntsen dagen derpå.

Dommer Ole Ragnar Jansen Knutsen har fått tilsendt klippet og er bedt om å kommentere bildene. Så langt har det ikke lyktes å få begrunnet dommerens vurdering i kampens hete.