Plutselig arrangørbytte skapte kaos for fylkets friidrettsutøvere

18 utøvere gledet seg stort til Lerøylekene. Men fredag, en uke før mesterskapet startet, bestemte friidrettsforbundet seg for å bytte arrangørklubb.

LERØYLEKENE: Oskar Stattin og de andre 14-åringene som har Lerøylekene som høydepunkt, skal ikke konkurrere i Måndalen som først planlagt. At friidrettsforbundet flyttet stevnet til Trondheim ei uke før konkurransene, førte til stort drama i kulissene. Arkivfoto: Ivar Hjelvik 

sport

Det var noe som skapte kaostilstander i Troms-gruppa kort tid før man skulle sette kursen for årets utgave av lekene, som regnes som et uoffisielt norgesmesterskap for 13- og 14-åringer. Høydepunktet for sesongen sto i fare for 18 utøvere.

– Måndalen er ei lita bygd mellom Molde og Ålesund, hvor alle i bygda stiller opp for å arrangere mesterskapet. Bekymringen kom fra arrangørhold i sammenheng med situasjonen rundt koronaviruset og Covid-19. Derfor valgte friidrettsforbundet å flytte arrangementet til Trondheim i samråd med arrangøren, forklarer reiseleder Line Hunstad om friidrettsforbundets begrunnelse.