VM-kvalifisering i sykkelparken har fått ny dato

For et par uker siden ble det klart at den lokalt arrangerte kvalifiseringen til Red Bull UCI Pump Track World Championships måtte utsettes.

DELTAR: Sebastian Aslaksrud er blant deltakerne som skal til Harstad for å kvalifisere seg for VM-finalen i Østerrike.  Foto: Ørjan Jansson Håkonsen

sport

Kvalifiseringen skulle egentlig finne sted i Harstad Sykkelpark 22.-23. august.


Grunnen til utsettelsen var at forutsetningene og restriksjonene fra myndighetene frem til 1. september ikke ble slik som ønsket. Det ville ikke vært mulig å gjennomføre kvalifiseringen slik arrangøren planlegger.

Nå er ny dato klar fra Red Bull, Velosolutions og Harstad Cykleklubb (HCK), melder presseansvarlig Marius Stamnes.

19. september stiller blant annet Sebastian Aslaksrud på startstreken for å konkurrere om plass i finalen i Leogang, Østerrike mot andre lokale og nasjonale ryttere.

Harstad Cykleklubb:

Skal lære av Sebastians BMX-stunt

Stian Kristoffer Evensen håper på at en høytsvevende Sebastian Aslaksrud skal plante frøet som skaper BMX-feber i Harstad.


- Vi er glade for å kunne presentere en ny dato for kvalifiseringen og ønske velkommen til nordens største pump track i Harstad Sykkelpark. Vi vil følge nøye med på utviklingen av koronapandemien og rette oss etter retningslinjer fra Folkehelseinstituttet. Hygiene og avstandsregler vil være i fokus for både ryttere og publikum, og vi har eget dedikert personell med ansvar for dette, sier Stian Kristoffer Evensen i sykkelklubben.