Knivet til mållinja

400-metersduellen mellom Robert Sheath og Tobias Johansen ble en prestisjeduell ingen ville tape.

DUELL: Robert Sheath (t.v.) og Tobias Johansen hadde en durabelig kamp hele veien inn til mål under 400 meteren i Stangnes idrettspark mandag ettermiddag. Foto: Ivar Hjelvik  Foto: Ivar Hjelvik

sport

De to løpstalentene møttes på en distanse som på mange måter er den perfekte krysningspunktet for de to løperne. Mens Sheath (18) har 200 meter og 400 meter som sine spesialøvelser, satser Johansen hardest på 400 meter og 800 meter. Derfor var dette strengt tatt en øvelse som ingen hadde lyst til å tape. Det vistes også under den innledende konkurransen under seriestevnet i Stangnes idrettspark mandag ettermiddag.

Hundredelsduell

For da de to duellantene kom susende i gjennom svingen og ut på oppløpet under sin 400 meter, var det med Sheath et lite hestehode foran. Men da det nærmet seg mållinja hadde Johansen den beste målpasseringen av de alle. Da streken skulle passeres var 18-årige Sheath og 17-årige Johansen vanskelige å skille. Da kommentatorene i speakerbua kom med fasiten, viste det seg at Johansen slo sin klubbkamerat med tre hundredeler.