Erle og Lea kan rammes av skolekutt: – Vil redde toppidrettsfaget

– Ro helt ned. Det skal bli tilbud for dere til høsten.

REDNINGSAKSJON: Anne-Rebekka Kulseng-Hansen (t.v.) og Einar Brinck-Hansen håper på at det skal være mulig for Erle Amalie Bjørvik Paulsen, Lea Samuelle Kristensen og de kommende framtidige ryttersportstalentene å få til et toppidrettstilbud for ryttere. Nå leter man etter penger i næringslivet for å kunne gi elevene et helhetlig tilbud til høsten. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Erle Amalie Bjørvik Paulsen (16) og Lea Samuelle Kristensen (16) får betryggende lovnader fra ridelærer Anne-Rebekka Kulseng-Hansen om det som jentene håper at skal skje til høsten. For de to jentene har det nemlig oppstått en personlig krise. De to idrettselevene på Stangnes/Rå videregående skole har valgt skole og toppidrettsfag for å forfølge sine ambisjoner innenfor ridesporten. Men for kort tid siden kom nyheten som et bombenedslag hos de ambisiøse rytterne. I det fylkeskommunale systemet finnes det ikke lenger penger til å fronte elevenes trening i skoletida hos Sæteråsen Rideskole og lærer Kulseng-Hansen.

– Vi har store ambisjoner om å lykkes på høyt nivå, og mener at Anne-Rebekka har ferdighetene som skal til for å ta oss opp og fram. Å få gjennomført dette opplegget gjennom skoletida var en meget viktig grunn til at vi valgte hest på idrettslinja. Og beskjeden kom såpass sent at vi ikke har muligheten til å velge annerledes i forhold til skoleplass, sier de to jentene om situasjonen som har oppstått.