Siste frist er september hvis lokale lag skal få spille seriekamper i år: – I beste fall får vi en halv sesong

Helst ser fotballkretsen at barnefotballen kommer i gang før skoleferien. Seniorene tåler å vente til 1. september.

BARNEFOTBALL: Dueller i barn- og ungdomsfotball tillates fra 15. juni, i første omgang på trening. Fotballkretsen håper å kunne igangsette kamper for spillere til og med 19-åringer før skolene tar ferie. Her er Medkilas Christian Hanssen Siebke i kamp om ballen med en Håkvik-spiller i vinter før koronapandemien stanset all aktivitet. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

sport

Hålogaland Fotballkrets har jobbet ut fra ulike scenarioer for å få i gang kamper og turneringer. Daglig leder Daniel Kvile har allerede satt strek over flere av de potensielle startdatoene, men aner et håp om at kampaktivitet nærmer seg i en første fase.

Onsdag kom nyheten om at barn og ungdom til og med 19-åringer kan utøve idretter som har «begrenset fysisk kontakt» på vanlig vis utendørs fra 15. juni. Senere på dagen gikk Helsedirektoratet ut med at det trolig vil innstille på 1. juni som dato.