Satsing for nytt NM-gull - bygd millionbil hjemme i garasjen

Ett år uten bil å garasjen var mer enn nok for faren. To ganger norgesmester Jonas Dalseth Jacobsen er tilbake, men en tøffere bil og satsing enn tidligere.

TILBAKE: Jonas Dalseth Jacobsen og faren Per Børre Jacobsen bruker all ledig stund på arbeid med den nye bilen til sommerens storsatsing i rallycross. Alt bygges fra bunn med de beste materialene. Skallet kom på senhøsten. I februar sendes den sørover for siste finpuss og oppstart. Fra 1. april skal den være klar til testing.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

26-åringen skal igjen sette seg bar rattet og delta i NM i den heftigste klassen i rallycross, supernasjonal klasse 4. Han må bare få bygd ferdig bilen først. Kun det beste er godt nok for føreren, som la opp og solgte vinnerbilen, en BMW, etter to NM-gull på rappen i 2017 og 2017. Vel, han la ikke opp. Det ble en pause.

Prestisjeprosjekt

– Kanskje er det et litt hårete å ha et mål om NM-gull allerede første året, men når jeg har to fra før er det kjedelig å skulle jekke ned ambisjonene. Samtidig må jeg være realistisk. Jeg stiller med ny bil og ny type bil, som tidligere ikke har vært favorisert med tanke på reglementet. Den gamle bilen var lettere. Eldre biler er ofte bedre i grunnstammen, og er mye mer utprøvd. Vi går for en ny, og skal prøve å utvikle den for å få den på samme nivå, men det kan vi få til om vi bruker litt tid.