– Proppfull av motivasjon

Deltakelsen- og medaljesankingen i junior-VM i friidrett for parautøvere har gitt IK Hinds Ida-Louise Øverland en solid dose med ekstra motivasjon til den framtidige friidrettskarrieren.

LENGDE: Ida-Louise Øverland har hatt en fantastisk mesterskap under junior VM i parafriidrett i sveitsiske Nottwil. I søndagens lengdekonkurranse var Øverland kun fem centimeter bak gullet med sine 4,75 i lengdekonkurransen. Foto: World Para Athletics 

VELKJENT: Tidligere landslagsløper på korthekken, Christina Vukicevic Demidov, var Ida-Louise Øverlands nærmeste støttespiller under helgas mesterskap. Foto: Runar Stenstad 

TRE: Ida-Louise Øverland hentet i alt hjem tre medaljer, to sølv- og en bronsemedalje, fra junior-VM i parafriidrett. Her avbildet med to av medaljene. Foto: Runar Stenstad 

sport

Det sier hovedpersonen selv etter at hun nå er vel hjemme i Harstad. Minnene fra helga, som til slutt endte opp med en sølv- og to bronsemedaljer, var noe som virkelig bidro til at 16-åringen ser lyst på friidrettsframtida.

– Erfaringene som man drar med fra årets første mesterskap, er utvilsomt noe som har gitt ny motivasjon, sier Øverland om mesterskapsdebuten i Nottwil, like utenfor Zürich.

– Jeg hadde jo kanskje et lite håp om at jeg skulle klare å kjempe om medalje i en disiplin. Men tre stykker var derimot litt i overkant, sier Øverland om et fantastisk mesterskap.

Stang-ut

Torsdag var hunn på startstreken i sitt første mesterskap innenfor para-friidrett noensinne. Det endte opp med at 16-åringen løp sin beste 200 meter noensinne.

– Jeg følte at det gikk fint. 27.21 er ny personlig bestenotering med seks tideler, og et løp som jeg er godt fornøyd med, sier Øverland om mesterskapsdebuten.

– Fredag gjennomførte jeg en 100 meter som jeg ikke var like godt fornøyd med. Likevel var det fantastisk at jeg var helt i nærheten av å kjempe om gullet, sier 16-åringen om de få hundredelene som skilte opp til gullmedalje.

Søndag var det kun centimeter fra å hoppe seg opp på øverste palltrinn, da hun strakte seg til 4,75 meter i lengdegropa.

– Hoppet holdt til ny bronsemedalje, kun fem centimeter kortere enn gullvinneren, sier Øverland.

Spennende framtid

For friidrettsutøveren, som representerer IK Hind, legger ikke skjul på at hun sitter med en rekke erfaringer fra deltakelsen i sitt første store mesterskap.

– Det aller meste blir nye erfaringer i en slik mesterskapsdebut. Samtidig var det en stor støtte å ha med seg para sportssjef, Christina Vukisevic Demidov og Runar Stenstad med seg. De kom med råd og tips som man var takknemlig å ta med seg videre når man er fersk i mesterskapssammenheng, sier Øverland.

Om ikke altfor lang tid er parafriidrettsutøveren klar på at hun er klar for nye oppgaver.

– Jeg er veldig motivert etter å ha fordøyd inntrykkene fra mesterskapet. Dette er noe som jeg ønsker å fortsette med. Samtidig kommer neste utfordring om ikke altfor lang tid, sier Øverland, før hun fortsetter å forklare.

– I slutten av måneden venter etter alt og dømme et Grand Prix-stevne i Paris i månedsskiftet august/september. Uka etter skal årets siste store stevne avvikles. Da er det Ungdomsmesterskapet som står på plakaten, sier Øverland om mesterskapet som skal avholdes på Jessheim.