1.600 korsbåndskader i norsk fotball årlig:

Kan forebygges i stor grad

Ofte setter idrettsutøvere av tid til skadeforebygging først når de tidligere har hatt en skade.

SKADD: Nemine Steffensen er spilt over sidelinja i ett år med korsbåndskade. Medkila-spilleren er skremt over hvor mange som rammes årlig, og at kvinner er mer utsatt enn menn. Hun håper på mer oppmerksomhet rundt problematikken.  Foto: Solveig Marie Hokland Larssen

sport

Det sier fysioterapeut Heidi H. Olsen ved Sørsia Fysioterapi i Harstad.

I går omtalte Harstad Tidende korsbåndsskadene til Medkila-spillerne Nemine Steffensen og Sigrun Linaker Dybvik, som begge skal opereres i høst og neppe er tilbake på fotballbanen før om ett år. Steffensen mener korsbåndsskader bør vektlegges mer på grunn av dystre tall i statistikkene, og sier det er skremmende at alvorlige kneskader nærmest er blitt normalisert.