EM i motbakkeløp søndag:

– Stort å få representere Norge i mesterskap

Treneren ga Hilde Aders lov til å delta i ett motbakkeløp i år. Der gjorde hun det så bra at hun ble tatt ut til europamesterskapet.

FORBEREDELSER: Hilde Aders trente intervaller mellom Borkenes og Gåra-krysset sammen med unggutten Wullf Røvik Hunstad fra egen klubb og Harstad-bosatte Christian Magnussen på siste treningsøkt før kurs ble satt for Sveits.  

sport

Dermed måtte Aders spørre om tillatelse til å avvike fra oppsatt plan én gang til i sommer. Trener Kristian Ulriksen sa ja, og søndag løper Aders fra Kvæfjord IL for Norge i Sveits.

Lærerikt

– Jeg trener for maraton, og oppkjøringen til Berlin Marathon i september skulle fortsette med en langtur denne helga. Så kom uttaket til EM, og da måtte jeg spørre om jeg kunne delta i ett motbakkeløp til. Treneren sier at jeg av og til må få lov til å gjøre det jeg har mest lyst til, sier Aders.