High five for langrennskongen

Han kom, ga av seg selv og tok harstadfolket med storm.

KLAPS: Johannes Høsflot Klæbo tok seg god tid til å juble sammen med sine mange tilhengere etter seieren under torsdagens tikilometersløp. Foto: Ivar Hjelvik  Foto: Ivar Hjelvik

sport

For Johannes Høsflot Klæbo hadde et hektisk program foran seg da han skulle være hovedattraksjonen under den såkalte BDO-mila i Harstad. 460 deltakere hadde møtt opp for å få en bit av mannen, som besitter en merittliste i langrennsløypa, som man ikke har sett maken til siden Petter Northugs jr. var på høyden. Nå skulle han til pers under BDO-mila. Han skulle i gjennom en skare av bildetagninger og autografskrivninger, han skulle være hare for barna under runden rundt ovalen i Stangnes idrettspark, og han skulle til pers da lokale idrettsutøvere sto klare til å utfordre mannen, som bare de to siste årene har hentet hjem det meste av titler i langrennsløypa. Han er tre ganger verdensmester, tre ganger olympisk mester, vinner av Tour de Ski og vinner av totalverdenscupen. Og langrennskongen hadde mye å forsvare i Harstad denne torsdagskvelden.

– Dere kunne ikke ha vært heldigere.