Suverene vinnere satte løyperekorder

Erik Valnes og Anna Svendsen var utilnærmelig i turrennet skjærtorsdag.
sport

Valnes vant det 19 kilometer lange Spanstind Rundt på tiden 57,17 minutter. Det er ny løyperekord.

- Følte meg pigg

Bardufoss-løperen var tre og et halvt minutt raskere enn Martin Bergström fra Umeå. Tredjeplassen gikk til Petter Soleng Skinstad fra Vind.

- Det var selvsagt artig. Jeg følte meg pigg i kroppen og fikk ei luke opp den første bakken. Fint å gå alene inn til mål, uttalte Valnes til Folkebladet i målområdet.

Beste lokale løper ble Magnus Vesterheim fra Kvæfjord på fjerdeplass. Han lå på 8.-plass på Fjellet ved mellomtid, og avsluttet sterkt. Vesterheim var 12 sekunder fra pallplass.

Fjorårsvinner Martin Mikkelsen fra Medkila, som har trappet ned satsingen, klarte ikke sin femte seier i rennet. Han tok 6.-plassen med lillebror Eirik Mikkelsen på plassen bak.

- Gøy å være tilbake

Anna Svendsen fra Tromsø var tiende best av samtlige med tiden 1.03,57, også det løyperekord, og Svendsen er årets vinner for kvinner. Hun var enda mer suveren, og differansen til toer Merete Myrseth fra Kvaløysletta var hele åtte minutter.

- Fint vær og nydelige løyper. Det var gøy å være tilbake å gå, sa Svendsen til Folkebladet.

Langrennsprofilen fra Tromsø vant for tredje gang på rad.

- Det er artig, det. Jeg klager ikke, sa Svendsen med et smil.

Pengepremier

Valnes og Svendsen sikret seg 4.000 kroner hver i pengepremie. Totalt var det 15.000 kroner i potten.

Junioren Ida Storjord Tovås fra Fjell Skilag kom på tredjeplass totalt, og vant for junior, mens Nora Mikkelsen fra Medkila ble nummer fem totalt og nummer to i 15-16-årsklassen. Som beste junior fikk Storjord Tovås 1.500 kroner med seg hjem.

Blant veteranene ble det klasseseier både for Kjell Arne Kristiansen fra Medkila og Alvind Granild fra Grovfjord i henholdsvis 51-60 og 61-70-årsklassene.

Til sammen 411 løpere var påmeldt. Dermed ble ikke rekorden på 456 deltsakere fra 2017 slått denne gang.

Spanstind Rundt er et tradisjonsrikt turrenn, som i år ble arrangert for 35. gang. Turrennet har blitt det store påskerennet for både eliteløpere og trimløpere i nord. Også feriegjester og utflytta fra region legger påskeferien hjem for å delta år etter år.