Ett år siden bragden i Vasaloppet:

– Var i lykkerus i ukevis

– Fjorårets sjetteplass i Vasalloppet har brent seg inn for resten av livet.

ROSA LYKKE: Magnus Vesterheim leverte et svett løp til 13.-plass da han gjennomførte årets første mål under italienske Marcialonga i januar. Nå er han klar for en ny start i løpet som er sesongens andre hovedmål, nemlig Vasaloppet. Søndag håper han på å gjøre et løp som på sikt kan sørge for at han gjenerobrer den rosa ungdomstrøya igjen. Arkivfoto: Visma Ski Classics 

sport

Det sier Magnus Vesterheim om den smått utrolige prestasjonen som inntraff i de svenske skoger under Vasaloppet 4. mars 2018. Da verdens aller beste langløpere skulle avgjøre hvem som skulle vinne verdens største skirenn, var det plutselig en ung mann fra Kvæfjord som ville ha et ord med i laget.Da tetgruppa var på vei inn i Moraparken, og gjorde seg klar for å spurte om seieren, så var det Vesterheim som tauet på feltet. Han dalte heller ikke igjennom feltet da det skulle spurtes. Snarere tvert om. Han brøt målstreken som nummer seks. Det relativt ubeskrevne lokale bladet hadde plutselig slått verdensstjerner som Tord Asle Gjerdalen, Oskar Kardin, Morten Eide Pedersen og Anders Aukland - for å nevne noen. Og den smått utrolige prestasjonen denne tidlige marsdagen ble det store gjennombruddet for Vesterheim.

– Dette løpet tror jeg nok ene og alene er årsaken til at jeg er heltids langløper i år, og ikke student, sier Vesterheim.