Tre klubber inn i Harstad Snøkanonsamvirke. Nå starter pengejakten

I løpet av året håper tre samarbeidspartnere å ha fått inn nok penger til å kjøpe den første snøkanonen. Testskytingen ga mersmak på kunstig snø.

TEST: Den mobile snøkanonen ble avfyrt i Kilbotn sent torsdag kveld med utleiefirma, lokale ildsjeler og leder i samarbeidsklubbene Kilkam, Medkila Skilag og Harstad Alpinklubb til stede. Fra venstre: Styreleder Finn Håkon Jørstad i Kilkam, ildsjelene Helge Iversen og Tormod Johnsen, styreleder Jon Arne Torbergsen i Medkila Skilag, Erik Reinholdsson fra Techno Alpin og styreleder Trond Viggo Opdal fra Harstad Alpinklubb. 

sport

Harstad Snøkanonsamvirke har vært i støpeskjeen i snart to år. Et samarbeid mellom IF Kilkameratene, Medkila skilag og Harstad Alpinklubb er omsider formalisert. Klubblederne Finn Håkon Jørstad, Jon Arne Torbergsen og Trond Viggo Opdal har signert avtalen. Natt til fredag ble den første kunstsnøen produsert i Kilbotn med innleid kanon fra Sverige.

Snøsikkerhet

– Målet er at vi skal få kjøpt denne kanonen, og ha den permanent i Harstad i løpet av 2019, sier Opdal og Jørstad.