Det sier OL-gullvinner og trener for Medkilas kvinnelag i fotball, Margunn Haugenes, på spørsmålet om hvorfor hun er å finne i det seks stykker store startfeltet av lokale idrettsenere. De blir presentert i Harstad Tidendes satsing, Først og Fremst. Serien blir presentert på nett-tv i løpet av høsten.

Mandag formiddag gikk startskuddet for det lokale mestermøtet. Her kjemper duellantene om en solid dose heder og ære. Men vinneren får også med seg et lite pengebeløp for seieren.

– Jeg liker jo for øvrig å kaste meg ut i litt crazy ting som er litt utenfor komfortsonen, sier Haugenes

Seks enere

Men 48-åringen kommer på langt nær til noe dekket bord i konkurransen som skal spilles inn de nærmeste dagene. I startfeltet finner vi svømmeren Maria Danielsen Altmann (21), langløperen Magnus Vesterheim (23), triatleten Sara Johnsen (29), tidligere fotballspiller Runar Normann (40) og skøyte-veteran Geir Hestad (64).

– Jeg liker utfordringer, og synes at dette virket som en spenstig idé, sier Hestad og blir fulgt opp av Runar Normann:

– Dette er noe annerledes, som jeg aldri har vært med på før. Derfor så jeg på dette som en artig utfordring.

Etter at Maria Danielsen Altmann i fjor bestemte seg for å legge svømmebrillene på hylla, legger hun ikke skjul på at noe har manglet i hennes tilværelse.

– Dette med å konkurrere har jeg virkelig savnet. Da forespørselen om å være deltaker under Først og Fremst kom, var det noe som jeg kjente at jeg hadde veldig lyst til å være med på, sier Danielsen Altmann.

– Jeg elsker utfordringer og liker å konkurrere. Treneren gir meg lov til å gi 90 prosent. Så får vi se om det holder, sier Sara Johnsen.

Magnus Vesterheim vil også ha et ord med i laget.

– Først og Fremst passet veldig godt inn i min treningsplan. Da forespørselen kom, fant jeg ut at det bare var å kjøre på. Men jeg er ikke med for å bli nummer to, sier Vesterheim.

Stor produksjon

En av strategene bak satsingen, som skal kåre den lokale idrettsmesteren blant idrettsenerne, er Harstad Tidendes sjefredaktør Kjell Rune Henriksen. Han står i spissen for et stort produksjonsteam, som skal følge deltakerne tett gjennom tre dager med konkurranser.

– Vi har jo registrert at TV-konsepter med utøvere som konkurrerer i mer eller mindre uformelle øvelser, er noe som samler godt med seere. Når vi ogseå vet at vi har en rekke idrettsutøvere som holder et solid nivå, så vi muligheten til å skape vår egen lokale konkurranse for å kåre vår ener, sier Henriksen.

Konseptet skal innom et vidt spekter av øvelser, som sekstetten i startfeltet skal få bryne seg på de kommende dagene.

– Vi drar ikke ut på en eller annen øy for å arrangere våre konkurranser. Det hele begynte i Grottebadet mandag. Så forflytter vi oss til Isbadestranda på Evenskjer tirsdag, mens friidrettsbanen på Stangnes huser konkurransens siste dag, sier Henriksen om det omfattende programmet.

– Deltakerne skal utfordres på et vidt spekter gjennom disse tre dagene. Med semifinale og finale skal utøverne få brynt seg på 12 øvelser i tallet, sier Henriksen.

Som sjef for et titalls personer som dedikerer de neste dagene til programkonseptet, vil dette bli en tv-serie som skal ut til folket innen relativt kort tid.

– Det dreier seg om seks episoder med underholdning, som skal bli presentert på ht.no i løpet av høsten, sier Henriksen.

– Hva er dine tanker etter å ha sett utøverne i gjennom første dag av tredagerskonkurransen?

– Jeg er imponert over det som har blitt framvist i Grottebadet den første dagen, og ser fram til å følge dem på veien som kulminerer i finaleduell onsdag, sier Henriksen.

Fakta

Først og Fremst

  • Seks ulike deltakere er med i kampen om mestertittelen. Svømmeren Maria Danielsen Altmann, langløpsutøveren Magnus Vesterheim, Medkila-trener Margunn Haugenes, triatlet Sara Johnsen, tidligere fotballproff Runar Normann og veteranskøyteløper Geir Hestad.

  • Innspillingen går over tre dager fra mandag til onsdag. Deltakerne konkurrerte i Grottebadet mandag, på Isbadestranda på Evenskjer tirsdag, og i Stangnes idrettspark onsdag.

  • Programmet, som får seks episoder, skal sendes på ht.no senere i høst

KAMPKLAR: Geir Hestad kjemper seg i gjennom balansehinderne under den første dag av innspillingen av Først og Fremst i Grottebadet. Foto: Ivar Hjelvik
STARTFASE: Margunn Haugenes ble fulgt tett av kamerateamet da hun la av gårde på den første øvelsen i Grottebadet mandag formiddag. Foto: Ivar Hjelvik
KLATRER: Maria Danielsen Altmann kriget seg framover og forserte det siste isfjellet under åpningskonkurransen i Først og Fremst mandag formiddag. Foto: Ivar Hjelvik