For første gang på over 14 år er det meningen at Landsås skal stille seniorlag for kvinner. Påmeldingen til 3.-divisjon har funnet sted, men et avgjørende møte torsdag kveld skal konkludere om grunnlaget er til stede allerede i høst.

Også et 3.-divisjonslag for menn er påmeldt, og fjorårets guttelag sørger for det første seniorlaget siden 2011-sesongen.

– Enorm rekruttering

Sportslig leder Jonny Karlsen forklarer hvorfor klubben igjen skal ha et seniortilbud etter årrekker kun med aldersbestemte klasser.

– Vi kaller satsingen for jenteløftet. Klubben har enormt med jenter i aldersbestemte klasser. I løpet av en femårsperiode kommer potensielt et par hundre spillere opp til seniornivå. Derfor ønsker vi å gå et tilbud - til begge kjønn - ut over aldersbestemt. Vi ser litt av det samme ser vi på guttesiden. Stadig flere gutter spiller håndball. Klubben mener tidspunktet er perfekt, og vil ha seniorlag som ei gulrot – noe ungdommene kan strekke seg etter. Vi går noen spennende år i møte, sier Karlsen.

Positive signaler fra jentene

3.-divisjonslaget for menn er allerede i oppkjøring under ledelse av Ronny Sørensen, Odd Gunnar Aas og Christer Forsland. Torsdag kveld blir det trolig endelig avgjort om kvinnelaget skal delta som planlagt i 3.-divisjon.

– Laget vil i hovedsak bestå av spillere født i årgangene 99, 00 og 01. Disse må være villige til å bidra i starten og dra lasset de neste årene. Vi håper også at noen eldre enn disse vil melde seg. Alle er hjertelig velkommen, sier Karlsen.

Laget skal trener av Matilde Bøgner og Ida Marie Sørensen, som får erfarne Ketil Lian med som veileder og mentor.

Den sportslige lederen erkjenner at stallene vil være sårbare i starten.

– Lykkes vi ikke i år, vil vi prøve igjen neste år. Signalene vi har fått gir grunn til å tro at vi skal klare å stable lag på beina. Torsdagens møte vil i så måte være avklarende.

– Nok spillere

Fra før har Harstad Håndballklubb to seniorlag for kvinner og ett lag for menn.

– Er det tilstrekkelig med spillere for tre kvinnelag og to lag for menn i Harstad?

– Vi er sikre på at Landsås har nok spillere i årene fremover. Jeg kan ikke svare på vegne av HHK, sier Karlsen.

Sist sesong samarbeidet byklubbene slik at de beste ungdommene i Landsås kunne hospitere og spille for Harstad i 3.-divisjon. Avtalen opphører, og Karlsen tror at noen av de beste spillerne vil ta overgang til Harstad.

– Vi har ikke ambisjoner om å rykke opp verken denne eller neste sesong. Samtidig skal vi ikke bare ha koselag, men trene godt og bygge opp konkurransedyktige lag sakte, men sikkert.

– Hvordan vil klubben håndtere seniorlag økonomisk sett?

– Landsås har sunn og god drift. Vi har ikke hørt protester fra dem som styrer pengebruken i klubben, sier Karlsen.

Etter allnorsk spill, som endte i 1993, ble kvinnelaget trukket etter nedrykk og økonomiske vansker. Siden har det vært gjort flere mer eller mindre mislykkede forsøk på å etablere nye seniorlag, sist gang i 2004/05-sesongen.

TRENER: Matilde Bøgner som instruktør for barn på en håndballskole for to år siden. Nå skal hun trene kvinnelaget. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø