1.-divisjonskampen ble spilt på Byåsen kunstgress søndag, og vi oppdaterte underveis. Rapporten følger her:

Medkila starter med følgende lag: Hanne Larsen - Mette Skau, Myia Wilkes, Sigrun Linaker Dybvik - Emilie Kristiansen, Maria Hustad, Ida Fikseth Fossem, Lotte Fikseth Fossem, Camilla Dyring Hansen - Emilie Dahl, Rachel Hignett.

4. min.: MÅL! 0-1 Maria Hustad. Frispark til Medkila fra cirka 20 meters avstand til Byåsens mål. Hustad klinker ballen i mål ved vinkelen.

8. min.:  Byåsen er kommet inn i kampen. Skudd fra utisiden av 16-meteren, som Hanne Larsen redder greit.

11 min.: Byåsen trykker på etter et hjørnespark, men Medkila får avverget.

13. min.: Hustad prøver seg på nytt fra distanse. Skyter fra 25 meter. Målvakten er på alerten og redder.

14. min.: MÅL! 1-1 Kristin Jørgensen. Feil i Medkilas midtforsvar. Skau bruker for lang tid med ballen og mister den. Jørgensen kommer alene med målvakt og skårer.

25. min.: Etter utligningen er kampen nå mer jevnspilt. Ingen av lagene har spilt seg frem til sjanser, men Byåsens målskårer Kristin Jørgensen har vært god i denne perioden.

40. min.: MÅL! 1-2 Rachel Hignett. Maria Hustad fighter til seg ballen, slår en stikker frem til Emilie Dahl, som legger ballen flatt til siden langs femmeteren. Der står Hignett og putter ballen enkelt til side for målvakten.

PAUSE: 1-2 Jevnspilt førsteomgang. Sterkt av Medkila å gå til pause mot Byåsen som innehar 4.- plass på tabellen. Laget fighter godt og vinner en rekke dueller. Men fortsatt en åpen kamp som kan bikke begge veier.

Andre omgang er i gang.

48. min.: Gult kort til Myia Wilkes. Wilkes lager frispark, og kakker så vidt ballen noen meter bort. Får gult kort. Strengt. Skal gis mange flere gule kort i fotballkamper verden over dersom lista ligger på dette nivået.

53. min.: Stillingskrig og få sjanser så langt i andre omgang.

54. min.: Stor Medkila-sjanse. Emilie Dahl kommer gjennom. Målvakten kommer ut og redder med en god beinparade.

55. min.: Hjørnespark for Medkila. Byåsen får klarert.

56. min.: Gult kort til Marthe Enlid til Byåsen etter en liten dytt.

60. min.: Byåsen har for øvrig hentet inn to nye spillere til denne kampen. Marte Birkelund kommer fra divisjonskollega Øvre Hosle. Hun har også spilt for toppserielaget Stabæk. Sara Asakskogen er ny fra Lillestrøm.

62. min.: Medkila-målvakt Hanne Larsen bruker for lang tid med ballen i hendene. Finner ingen å spille på, og holder kula så lenge at dommeren blåser for indirekte frispark i 16-meteren. Grensa er egentlig seks sekunder. Når så vi at det ble dømt for lignende sist? Må vel ha vært frisparket mot Thomas Myhre i EM i 2000. Denne regelen er nærmest sovende. Uansett: Byåsen klarer ikke å utnytte sjansen.

63. min.: Kampens dommer er for øvrig Payam Seyedzadeh fra Utleira.

65. min.: Nære på for Emilie Dahl. Vesterålingen smeller ballen i tverrligger. Dahl er ikke mange centimeter unna sin første skåring for Medkila.

72. min.: Trippelbytte for Byåsen. Ut går Malin Engdal, Silje Franzén og Kristin Jørgensen. Inn kommer Anja de Courcy, Malin Munkvold og Camilla Breistrand.

74. min.: MÅL! 2-2 Elise Nymo Johnsen. Hjørnespark for Byåsen. Høy ball inn i feltet. Elise Nymo Johnsen header ballen i mål fra kloss hold.

76. min.: STRAFFESPARK! Medkila kan gjenvinne ledelsen. Emilie Dahl vender og blir felt.

77. min.: Kaptein Ida Fikseth Fossem bommer. Skyter ballen et godt stykke utenfor.

78. min.: Denne kampen er helt åpen. Tverrliggerskudd og straffebom kan vise seg å bli kostbart for Medkila. Byåsen er farlige, spesielt på dødballer.

82. min.: MÅL! 3-2 Anja de Courcy. Kontring for hjemmelaget, innlegg fra siden og volleyskudd i mål. Innbytter de Courcy kan bli den store spilleren for Byåsen.

84. min.: Medkila bytter. Agnethe Mathisen kommer inn for Camilla Dyring Hansen.

88. min.: Medkila gjør sitt andre bytte. Lotte Fikseth Fossem går ut. Thea Sørensen kommer inn.

88. min.: Byåsen får mange kontringer mens Medkila jager utligning. Wilkes rydder opp gang etter gang.

89. min.: Gult kort til Live Aandal hos Byåsen. Dommer har blåst, og Aandal skyter ballen i mål etter at spillet er stoppet.

90. min.: Vi er på overtid. Medkila har vært best, og har hatt gedigne sjanser, men det vil seg ikke. - Urettferdig dersom Byåsen får alle tre poengene, sier vår reporter William Larsen-Nyborg.

90. min.: Skau misser på vei fremover til de Courcy, som har vært veldig god etter at hun ble byttet inn. Byåsen overtar kula, og triller den seg i mellom.

90. min.: Medkila vil så gjerne, men kommer ikke til flere avslutninger.

90. min.: Dommeren blåser av. Medkila har tapt for sjette gang på de siste åtte serierundene. Opprykk er bare å avskrive. Nå blir det heller et spørsmål hvor mange lag Medkila kan holde bak seg på tabellen. I øyeblikket er det kun tre lag bak, og Nanset nærmer seg og er bare tre poeng bak etter å ha slått Fløya 2-1 på bortebane tidligere i dag.