Strammer inn på tilgangen til pengespill

Spillinvestor tror at det nye tiltaket fra Lotteritilsynet bare fører til mer gambling og flere problemspillere.

Fem organisasjoner som jobber med spilleavhengige, har fått en samlet støtte fra Lotteritilsynet på 1,45 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / Scanpix 

sport

Norske politikeres klare mandat til Lotteritilsynet er å verne om spillmonopolet til Norsk Tipping. Spill hos utenlandske selskaper skal bekjempes og reduseres mest mulig.

Tirsdag skrev Aftenposten at Lotteritilsynet har fått Apple til å fjerne 38 apper som tilbyr pengespill i Norge. Apper fra selskaper som Folkeautomaten, Betsson, NordicBet, Coolbet, Comeon, LeoVegas, Mr Green, Unibet og NorgesAutomaten er blant dem som er rammet av blokaden.

– Dette må betraktes som en viktig seier for oss. Vi tror det vil ha stor effekt siden spill via apper er svært populært, uttalte seniorrådgiver Frank Hoff Hana i Lotteritilsynet.

Den norske spillgründeren Morten Klein har tjent seg søkkrik på å tilby pengespill. Han er styreleder i Cherry AB, som står bak flere spillselskaper. Han rister på hodet av Lotteritilsynets siste tiltak.

– Lotteritilsynet har tydeligvis et behov for å ha sine «store seirer». I virkeligheten er dette en siste krampetrekning for å beholde enerettsmodellen, men i praksis har det ingenting eller minimalt å si for oss. Enten vet ikke tilsynet hva de prater om, eller så er dette bare ren propaganda – slik de kommer med en gang i halvåret, sier Klein til Bergens Tidende.