Norske politikeres klare mandat til Lotteritilsynet er å verne om spillmonopolet til Norsk Tipping. Spill hos utenlandske selskaper skal bekjempes og reduseres mest mulig.

Tirsdag skrev Aftenposten at Lotteritilsynet har fått Apple til å fjerne 38 apper som tilbyr pengespill i Norge. Apper fra selskaper som Folkeautomaten, Betsson, NordicBet, Coolbet, Comeon, LeoVegas, Mr Green, Unibet og NorgesAutomaten er blant dem som er rammet av blokaden.

– Dette må betraktes som en viktig seier for oss. Vi tror det vil ha stor effekt siden spill via apper er svært populært, uttalte seniorrådgiver Frank Hoff Hana i Lotteritilsynet.

Den norske spillgründeren Morten Klein har tjent seg søkkrik på å tilby pengespill. Han er styreleder i Cherry AB, som står bak flere spillselskaper. Han rister på hodet av Lotteritilsynets siste tiltak.

– Lotteritilsynet har tydeligvis et behov for å ha sine «store seirer». I virkeligheten er dette en siste krampetrekning for å beholde enerettsmodellen, men i praksis har det ingenting eller minimalt å si for oss. Enten vet ikke tilsynet hva de prater om, eller så er dette bare ren propaganda – slik de kommer med en gang i halvåret, sier Klein til Bergens Tidende.