Andre Villa, som er kjent for å konkurrert på toppnivå i blant annet VM og X-games i freestyle motocross, kom til Målselv i helga for å se på muligheter til å inkludere et motorsykkelshow under motorsportfestivalen Norges Råeste Bakkeløp.

– Jeg er mektig imponert over hva arrangørene har fått til her på så kort tid, men jeg ser et enda større potensial, sier Villa, som også deltok på motorcross torsdag.

På befaring

Foran tusenvis av tilskuere tok Villa mikrofonen og fortalte at han skulle forsøke å få til noe på to hjul under festivalen.

– I dag kan vi kanskje kalle dette en firehjulsfestival, men hvorfor ikke inkludere to hjul også? Da kunne vi gjort dette til en skikkelig motorsportfestival, sier han.

– Det er derfor jeg har vært her i helga. Jeg har sett på mulighetene for å utvide festivalen til å inkludere motorsykkel, og jeg har befart ulike haller for å se an mulighetene til et innendørs show, sier Villa.

Trist for Tromsø

I utgangspunktet var planen til Villa og temaet hans å få til konkurranse i freestyle motocross i Tromsø, men etter å ha tilbrakt noen dager i Målselv om området rundt er FMX-kjøreren overbevist.

– Det stemmer at vi ikke egentlig så til Tromsø, men etter å ha vært her er jeg overbevist. Den entusiasmen og positivismen hos både arrangørene og lokalbefolkningen har vært fantastisk, sier han.

– Jeg er veldig imponert over arrangørene. De er enormt løsningsorientert, og det er tydelig at de har en lidenskap for dette. Den frivilligheten og viljen til å bidra gjør at det er enormt gode forutsetninger for FMX-konkurranse her, legger han til.

Publikumsrekord

Norges Råeste Bakkeløp har vokst seg større og større med årene, noe interessen for motorsportfestivalen også har gjort. Til sammen 18 000 tilskuere på de fire ulike arrangementene var tallet Norges Råeste Bakkeløp kunne gå ut med etter helga.

– Det overrasker meg ikke. Bakken er unik, og arrangementet er fantastisk. Det er en grunn til vi bestemte oss tidlig for å komme hit, sier Petter Solberg.

SKRYT: Norges Råeste Bakkeløp bød på røyk, fart, spenning og ikke minst fete biler. Her kommer Harstad-fører Ole-Johnny B. Pettersen inn til mål. Mens Andre Villa lover FMX-show, har rekordholder Oliver Solberg allerede bindet seg til å kjøre i Norges Råeste Bakkeløp til og med 2020. Pappa Petter Solberg mener arrangementet kan bli enda større enn det er i dag. Foto: Theodor Karlsen
SKUFFET: Harstad-fører Ole-Johnny B. Pettersen fikk problemer med sine gule Camaro, og kjørte derfor ikke inn til en like god tid som han hadde ønsket. Han kom på fjerdeplass i klasse 8.
TILSKUERREKORD: Til sammen 18 000 tilskuere på motorsportfestivalens ulike arrangementer er ny rekord for Norges Råeste Bakkeløp. Nå skal verdensstjerner som Andre Villa og Petter Solberg sørge for at festivalen skal bli enda større.