Etter lang tids fokus på politiske utfordringer i travsporten det siste året, har dette blitt overskygget av en ny positivitet i nordnorsk travsport. Blant dem som bidrar til det er travsportens «Grand Old Man», Gerhard Berg.

– Jeg fikk 6-årige I On Fire formidlet. Da kjente jeg på at dette var en hest som jeg bare måtte ha, sier Berg.

– Godt kjøp

Denne varmblodshesten står i trening hos Alf Einar Jørgensen i Ervik. Han tror på at mannen med eget æresløp på Harstad travpark under årets største dag, har gjort en god handel ved å kjøpe denne hesten.

– Dette er nok en hest som kommer til å tjene sine penger her i nord, mener Jørgensen.

Bergs nye øyensten er allerede godt i gang. Det har han vist i sine siste tre løp.

– I debuten på Harstad travpark ble han med inn til en femteplass. Deretter tok han andreplassen i Tromsø, mens han igjen ble toer da han var ute i løpsbanen på travparken, sier Jørgensen.

Han tror på at det er kapasitet i hesten.

– Det er tøffere konkurranse i varmblodsløpene enn på kaldblodssida. Men med de rette løpene, så vil nok denne hesten hevde seg godt, mener Jørgensen.

Optimisme

Han er også veldig glad for at fokuset på sportslig utvikling av nordnorsk travsport igjen har overtatt.

– Det er jo fantastisk å se på interessen for travsporten i øyeblikket. Jeg opplever at det spørres mye om kjøp av travere. Samtidig som det formidles mange hestekjøp, så bedekkes det også hopper i stor stil, sier Jørgensen om avlsdelen av travsporten. I flere år har dette blitt sett på som et problemområde, siden det i flere år har vært født få nye travere inn i sporten. Nå ser det ut til at trenden har snudd.

Sverige-tur

Nå står travtreneren fra Ervik overfor en ny sportslig utfordring. Han setter kursen for Skellefteå med unghesten Sjøvoll Anna og formsterke Skjetnejerva. I tillegg drar også Elin Anita Aasvang med seg sin Kringlers Viktor for å krige om seieren mot svenske konkurrenter.