Det fikk Landsås 2006-lag erfare da de møtte på russiske Volga Saratov i kvartfinalen under årets Piteå Summer Games.

– Det ble 0-5-tap i kvartfinalen mot et solid russisk lag. Men marginene er ikke så store som resultatet tilsier. Derfor er vi også kjempefornøyd med å bli nummer åtte i en klasse som besto av 104 lag, sier trener Roar Kildal.

Vi har et bra sammensatt lag som har gjort en kjempeinnsats. Så er jo også dette en turnering hvor den sosiale biten er det viktigste, mener Kildal.

Utslått i kvarten

Kilkameratenes 2002-lag leverte også en glimrende turnering. De vant sin gruppe på greit vis, og tok seg også videre fra 16-delsfinalen.

– Vi møtte Stakkevollan, og tok oss videre fra en kamp som måtte avgjøres på straffespark. I kvartfinalen ventet TIL på oss. Da var det duket for ny straffesparkkonkurranse. Den gikk vi tapende ut av, beretter Frank R. Formo.

Han understreker at deltakelsen i turneringa ble en flott opplevelse.

– Vi har hatt det rock ’n’ roll her i Piteå. Laget har gått inn for å jobbe hardt sammen og har hatt det artig. På banen har vi skåret en del mål, men kun sluppet inn to, sier Formo.

Snurret rundt

Brage/Trondenes 2004-årgang opplevde også å avansere langt i turneringen. De tok seg videre fra gruppespillet ved å slå gode lag som Hedens og Hunstad.

– Vi leverte også en god og jevn sistekamp mot argentinske Huracan. Spesielt må unge Brage Lund Lauritzen berømmes. Han er ganske liten, men snurret rundt med et argentinsk lag som ikke fikk tak på han, sier Pål Rainer Johansen om kampen mot argentinerne

Da de nådde 16-delsfinalen var det duket for ny jevn kamp mot meksikanske Intercups. Etter at det var målløst ved full tid, gikk kampen til straffespark. Da trakk vi det korteste strået, sier Johansen.

– Uansett er det sosiale aspektet viktigst. Her i Piteå har vi jo også møtt på litt sommer, sier Johansen.

Til sammen seks klubber mønstret til sammen 16 lag til turneringa i Piteå. Piteå Summer Games er verdens femte største fotballturnering.

DUELL: Brage/Trondenes 2004s Steffen Aronsen i duell med en Huracan-spiller i gruppespillet. Laget ble utslått på straffespark i 16-delsfinalen. Foto: Pål Rainer Johansen
FORBRØDRING: Medkilas 2006-lag i forbrødring med russiske akademi-laget Volga Saratov, som tok seg langt i sluttspillet. Foto: privat Foto: Morten I. Jensen
KILKAM: Bak fra venstre: Martin Elias Pettersen, Levi Haldorsen, Fredrik R. Johansen, Ole Martin Nygård, Torbjørn Isaksen, Tobias J. Sletteng, Fredrik Ervik, og Marius Mikalsen. Midtre rad fra venstre: Ivar Bertelsen, Aleksander Bonaas, William B. Kristensen, Ottar Opsahl, Leon Karlsen, Mathias Johansen og Marius Lyder og Elias Bendiksen. Foran fra venstre: Kristian Vaskinn, Tobias J. Formo, Attaphol Settha og Martin L. Sørensen. Foto: Frank Formo Foto: Frank J. Formo
KILKAMS J15-lag nådde kvartfinalen i Piteå Summer Games.