Tidligere i uken var han usikker på om han i det hele tatt kunne delta. Dalseth Jacobsen oppdaget nemlig at motoren ikke fungerte optimalt onsdag. Han kunne dermed ikke bruke egen bil under lørdagens løp. Resten av uken før NM-dagen gikk til å sikre egen deltakelse.

– Heldigvis ordnet det seg til slutt. Onkelen til kjæresten min var så snill at han lånte meg bilen hans, sier Dalseth Jacobsen.

Rallycrosskjøreren har fått mye hjelp i forberedelsene til helgens konkurranse.

– Det er vanvittig mange folk som har lagt til rette for meg på alle mulige kanter. Folk har tatt seg fri fra jobb for å hjelpe meg. Bare her nede i Skien har jeg sikkert vært i kontakt med 20–25 personer, sier Dalseth Jacobsen.

Første gang

Dalseth Jacobsen fikk ikke gjennomføre noen tester med bilen han skulle bruke under lørdagens løp.

– Når jeg skulle kjøre var jeg nødt til å ta det litt på sparket. Det var jo første gang jeg kjørte bilen, sier Dalseth Jacobsen.

Dalseth Jacobsen kjørte seg inn til spor nummer to i finalen.

– Jeg kjørte inn til andre tid i første og andre omgang. Etter litt tull i tredje omgang fikk jeg allikevel andre spor i finalen hvor jeg klarte å passere de andre etter to svinger. Etter det fikk jeg kjøre fritt og klarte å holde det helt inn, sier Dalseth Jacobsen.

Økte ledelsen

Dalseth Jacobsen mener at seieren i helgen smaker enda bedre enn den forrige.

– Det er spesielt å vinne med en bil du aldri har kjørt før. Jeg hadde i utgangspunktet et mål om å tape så lite som mulig i sammendraget, men endte opp med å øke ledelsen med ett poeng. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Dalseth Jacobsen.

Seieren i helgens runde i NM var Dalseth Jacobsen andre for denne sesongen. Rallycrosskjøreren står da med to seirer av to mulige.

– Det ser veldig bra ut nå selv om jeg bare leder med to poeng i alt. I hvert fall hvis jeg tenker på hvordan den siste uken utviklet seg. Jeg er egentlig veldig fornøyd med at jeg i det hele tatt er med i kampen. Neste NM-helg er om to uker. Jeg håper at bilen min blir klar til den. Jeg har veldig god tro på at jeg kan vinne, sier Dalseth Jacobsen.