Da Kristensen vant i klassen 70 cm var det hele 26 ryttere som stilte til start i klassen, et tall som er langt høyere enn det vi vanligvis ser i landsdelen. Midtsommerstevnet, som gikk fra fredag til søndag, trakk nemlig til seg svært mange deltakere og tilskuere både lokalt og langveisfra.

Lokale prestasjoner

Med 381 startende i løpet av helgas 23 klasser ble det betydelig tøffere konkurranse for de lokale rytterne, uten at det satte en stopper for gode prestasjoner.

Fra Skånland Stall og Rideklubb vant nemlig Stine Marie Nilsen-Brodtkorb i klassen 60 cm fredag kveld. Ellen Tove Nilssen-Kvalmo vant i klassen 70 cm lørdag.

Fra Harstad Ride og kjøreklubb vant Anne Rebekka Kulseng-Hansen i klassen 80 cm. Kamilla Uri Prestbakmo vant i klassen 60 cm på lørdag, mens Lea Samuelle Kristensen gikk til topps i klassen 70 cm fredag.

Ivrig hest

Det var med hesten Blue Mist J at Samuelle Kristensen vant.

– Å vinne var ikke noe jeg hadde sett for meg, men jeg hadde håpet på at jeg skulle klare det. Jeg visste likevel at det ville bli vanskelig, både på grunn av at det var mange dyktige ryttere som stilte til start, og fordi at hesten Blue Mist J kan være vanskelig og ivrig, sier Samuelle Kristensen

Da 14-åringen gjorde seg klar til sin runde var hun likevel ikke nervøs.

– Selv om hesten min vanligvis er veldig ivrig, kjente jeg på han at han var rolig i det jeg kom inn på banen. Det var en god følelse, for da tenkte jeg at jeg kunne gjøre det bra. Jeg følte ikke noe press på meg siden jeg hadde en god følelse, sier hun.

Stolt

Samuelle Kristensen gikk en feilfri runde og fikk 75 poeng.

– Det var deilig å gå en så bra runde. Jeg er vant med å delta på store stevner, men en seier blir ekstra spesiell når det er her på Evenskjer. Det er stas å vinne med så mye konkurranse. Det er morsommere og mer spennende å delta når så mange stiller til start, og da er det selvfølgelig ekstra deilig å vinne, sier hun.