Aders har bare løpt halvmaraton raskere to ganger tidligere, blant annet da hun satte personlig rekord i Barcelona 11. februar med tiden 1.18,06.

God opplevelse

– Det gikk bedre enn jeg fryktet da vinden kom. Kanskje gjorde været meg mer avslappet fordi jeg ikke hadde store forventninger. Det gikk fint hele veien, og jeg holdt jevn flyt i visshet om at jeg ville møte motvind fra flyplassen mot sørspissen av øya. Tre kilometer før mål hadde jeg krefter til å presse meg litt ekstra, og det ble en kjempefin løpsopplevelse hvor jeg hadde det artig og ikke trengte gå helt i kjelleren, sier Aders.

– Målet var å løpe under 1.20. Det klarte jeg. Jeg så ingen grunn til å spurte meg i senk da jeg forsto at min personlige rekord var utenfor rekkevidde

Trass i værforholdene koste Aders seg i Tromsø-natta.

– Synd at vi aldri får midnattssol i løpet, men det er flott å konkurrere her med alle folkene som står rundt løypa og heier, sier hun.

Herder seg

Aders reiser kommende helg til Østerrike. Planen var å delta i beintøffe konkurranser, men den er skrinlagt.

– Fem helger på rad med konkurranser blir for mye, spesielt når tre av dem har vært løp over 21 kilometer. Det blir heller en pause fra konkurranser. Jeg må roe ned, og tar turen til Østerrike som en løpeferie med rolig trening.

Hun mener tre løp på 21 kilometer i løpet av de siste fire ukene i så måte er perfekt som en innledning til oppkjøringen.

– Jeg har begynt å herde beina til å løpe lenge og hardt på asfalt.

– Jeg har tre måneder på å forberede meg med lange og progressive løpeøkter. Det skal bli en herlig sommerferie, humrer Aders.

Lokale prestasjoner

Noah Nylund fra Medkila Skilag tok andreplassen i 12-14-årsklassen på mila med tiden 40.27 minutter, mens Torstein Svendsen klarte tilsvarende i 50-54-årsklassen med tiden 36.51. Martin Mikkelsen fra Medkila Skilag ble nummer fire i 18-34-årsklassen, mens Mathea Sivsdatter fra Skånland ble nummer fem i 12-14-årsklassen.

VINNER: Hilde Aders etter blomsterseremonien i Tromsø natt til søndag. Foto: Håkon Steinmo