World Cup i Italia ble for Tjeldsund Kickboxing Klubb et stevne uten topplasseringer eller spesielt mange seire. Trener Nina Røberg er likevel godt fornøyd etter tre dager med Kickboksing i Sør-Europa.

– Det ble et stevne uten mange medaljer, men vi har likevel fått sett noen gode prestasjoner av noen svært dyktige utøvere. Vi må huske at det er utrolig tøffe klasser som utøverne konkurrerer i, sier Røberg.

Verdensklasse

Seks utøvere i tillegg til Røberg selv reiste ned til Italia.

– Jeg synes det er fantastisk at vi har så mange fra klubben som tør å reise ned til Italia for å prøve seg mot utøvere i verdensklasse. Det er et helt annet nivå internasjonalt, og spesielt når vi møter utøvere fra Bulgaria, Slovenia og Russland, sier hun.

Av de seks utøverne som reiste var det tre stykker som var med på World Cup for første gang.

– Nivået er svært høyt. Dette er det siste World Cup-mesterskapet før uttaket til VM for junior, så det er noen av verdens beste utøverne vi møter i kampene. Celine Røberg er for eksempel uheldig og møter i første runden utøveren som til slutt vant hele seniorklassen i svart belte. Det er klart at det blir tøff konkurranse, sier Nina Røberg.

Forbedring

Selv om ikke ble noen topplasseringer på utøverne var det mange prestasjoner som gledet Røberg.

– Når for eksempel Sofie Johanna Nilsen taper med bare ett poeng i åpningskampen mot en av verdens beste er det en utrolig god prestasjon. For oss trenere er det viktigste at utøverne trener og konkurrerer for å være topputøvere om noen år. Når vi ser dem klare å bruke vanskelige teknikker i kamp mot så god motstand, og at de klarer å få inn fem-seks-syv poeng, så er vi fornøyd, sier Røberg.

Bronsemedaljer

Celine Røberg var med på å ta bronse med team Norway i pointfighting. Dette var lagfight, hvor det var fire norske utøvere fra fire ulike klubber på teamet.

Lørdag tok Silje Bysheim bronse i under grønt belte +65 kg pointfighting.

Søndag tok Bysheim en ny bronsemedalje, denne gangen i Kick-light +65 kg under grønt belte. Sofie Johanna Nilsen tok bronse i under grønt belte i OC-60 kg. Elizabeth Aasen Ellingsen vant sølv i under grønt belte +65 kg. Margrethe Granhud Edvardsen fikk bronse i OC -60 kg svart belt.

SØLV: Elizabeth Aasen Ellingsen vant sølv i under grønt belte +65 kg.