Med en seier over Junkeren hadde det bare vært ett poeng som hadde skilt de to lagene. Å vinne på bortebane over serielederen er likevel ikke noen lett oppgave, og kampen endte i Harstads tredje tap på rad. Etter 3-0-tapet for Melbo og 1-3-tapet for Fløya klarte ikke de svart- og gulkledde å ta poeng denne helga heller.

Det er bare noen uker siden at Harstad lå på tabelltopp, men etter oppgjøret på Aspmyra stadion ligger Harstad på syvendeplass, hele syv poeng bak serieleder Junkeren.

- Det er klart at alle er skuffet, men nå er kampen spilt. Vi får ikke gjort noe med det nå. Det vi må gjøre nå er å ha en oppsummering om kampen på mandag, legge den bak oss, og deretter mobilisere oss før vår siste kamp på vårsesongen, sier HIL-trener Bjørn Ludvigsen.

- Nå er det en stor luke opp mot Junkeren, men det kunne vært ett poeng dersom vi hadde trukket det lengste strået i dag. Vi har en lang høstsesong igjen, og mange poeng å hente, legger han til.

Svakt

Predrag Milakovic har vært solid for Harstad denne sesongen, men i kampens 29. minutt slo Milakovic en svært dårlig pasning bakover som gjorde at Junkeren kunne komme på en overgang høyt i banen. Verre var forsvarsspillet til Harstads forsvarsfirer. Junkerens Richard Johansen Halvorsen fikk nemlig løpe mellom David Johansen og Simon Salen Aune, hvor han deretter fikk stå helt alene fra fem meter og skyte ballen i mål etter et innlegg langs bakken.

- Det starter med en feilpasning fra midtbanen. Når vi mistet ballen så lavt i banen blir vi stående svært feilplassert. Vi er uheldig, men når vi møter såpass gode lag som Junkeren blir vi hardt straffet. Mot så gode lag kan vi ikke gjøre slike feil, sier Ludvigsen.

Sjansesløseri

Til tross for svakt forsvarsspill på kampens eneste mål mener Ludvigsen at Harstad ellers leverte en god kamp.

- I andre omgang lå kampen og vippet begge veier. Det 1-1-målet som var så viktig klarte vi aldri å skåre. Utover i kampen tok vi mer og mer risiko, og da klarte vi også å skape mange sjanser. I utgangspunktet var kampplanen å ligge bakpå og true på kontringene. I de første 30 minuttene var også kampen slik vi ønsket, men etter skåringen til Junkeren måtte vi lenger fram i banen, sier HIL-treneren.

Ludvigsen måtte fra sidelinjen se HIL-spillerne slite foran mål.

- Begge lagene trykket hverandre i forskjellige perioder av kampen. Vi skapte mange sjanser, men Junkeren utnyttet også kontringene godt. Jeg vil ikke si at det var ufortjent at Junkeren vant, men vi hadde sjansene til å få med oss noe fra kampen. Vi var alene med keeperen tre ganger, og hadde flere muligheter. Etter et langt fotballiv har jeg lært meg at det kan være sånn noen ganger, men framfor målet må vi være skarpere, sier HIL-treneren.

Kjemi

Både Kåre Harald Arntsen og Thomas Knoph Isaksen var ute med skader. Simon Salen Aune startet sin første kamp for HIL siden 2014, mens Oskar Alvereng spilte sin første kamp siden oktober i fjor. Nykommer Mathias Boge fra Viking fikk også debuten borte mot serielederen. HIL har ikke i år klart å få kjørt inn en fast forsvarsfirer.

- Vi hadde tre nye spillere i førsteelleveren som måtte inn og gjøre en jobb. De gjorde en god jobb, men til høstsesongen håper jeg vi får litt mer stabilitet i laget. Dersom vi skal være i toppen må vi begynne å bygge litt relasjoner. Vi må klare å stille noenlunde likt fra helg til helg, sier Ludvigsen.

Kampfakta:

Junkeren – Harstad 1-0 (1-0)

Aspmyra stadion, lørdag, 3.-divisjon

Mål: 1-0 Richard Johansen Halvorsen

Gult kort: Mathias Boge, Harstad

Harstad: Sulejman Sulejmanovic – Oskar Alvereng (Emil Galschiødt Kajander, 82), Simon Anders Salen Aune, Mathias Boge, David Helge Johansen – Magnus Dischington Kjelseth, Predrag Milakovic, Lauri Samuli Laitila (Marchus Strømøy Kajander, 86) – Sander Finjord Ringberg (Rafal Aureliusz Zaborowski, 40), Gabriel Andersen, Viktor Martin Framvik

Tilskuere: 68

JEVNT: Etter tapet for Junkeren påpeker Ludvigsen at Harstad skapte mange sjanser. Foto: Ivar Hjelvik