116 lag deltar på Gratangsturneringen som startet fredag og varer til søndag. Harstad Damefotball var ett av de lagene.

– Det er artig å spille på gress, selv om det var mer jord enn gress på noen deler av banen. Hjemme spiller jeg på kunstgress, så det var litt uvant å spille på ekte gress. Det var mer behagelig å løpe her, men så var det litt vanskelige å kontrollere ballen siden banen var litt humpete. Den spratt mye, forteller Jakobsen.

Duellspiller

Å spille i Gratangen ga Jakobsen mersmak. 10-åringen håper Harstad Damefotball kan komme tilbake til turneringen neste år.

– Det er kjempegøy å takle her. På kunstgressbane er det litt vondt å takle. Underlaget er kanskje hardt, og så kan man få brannsår etter en takling, sier hun.

– Jeg er en spiller som liker å takle. Å gå inn i dueller er noe jeg gjør mye. Det er bare veldig morsomt. Da jeg taklet i dag kom det mange gresstuer opp i lufta. Det var litt gøy, forteller 10-åringen.

Angrepsspiller

Jakobsen er ikke bare en spiller som er glad i å takle. Å skyte ballen i nettet er noe hun alltid går for, selv om det ikke ble mål i åpningskampen mot Skånland.

– Jeg liker å spille i angrep, for da kan jeg gå så langt fram i banen jeg ønsker for å skåre. I dag fikk jeg ikke et mål, men jeg skåret nesten på en stor sjanse. Jeg skøyt litt utenfor, sier hun.

Jakobsen er en stor fan av fotballturneringer. Mange kamper etter hverandre, og tid til å være med lagvenninnene, er noe Charlotte Aurora setter pris på.

– Jeg elsker å spille på HDF. Vi slår mange pasninger til hverandre, og vi er flinke spillere. Det beste er at vi er så gode venner. Mange på laget går i samme klasse, og da blir det ekstra morsomt å være med på en fotballturnering, sier hun.

Ny dag

Etter to kamper fredag venter det to nye kamper for Jakobsen og Harstad Damefotball lørdag.

– Det er litt langt å kjøre, men da gleder vi oss bare litt ekstra. Jeg har gledet meg lenge til Gratangsturneringen. Vi møter noen lag vi vanligvis ikke spiller mot. Jeg liker ting som er litt uvant, forteller hun.